23 juli 2020
 

Toyota

Toyota levert 3 miljoenste hybride

Autozine
23 juli 2020 | Toyota heeft onlangs zijn drie miljoenste hybrideauto (Hybrid Electric Vehicle, HEV) in Europa afgeleverd. De auto, een nieuwe Toyota Corolla Hybrid GR-Sport, is gekocht door een Spaanse klant. De keuze ging uit naar een Toyota Hybrid met lage CO2-uitstoot omdat hij anders de steden Barcelona en Madrid niet in mag vanwege de hier geldende milieuzones.
Info

Toyota verkocht in het jaar 2000 zijn eerste hybrideauto in Europa, een eerste generatie Prius die Toyota drie jaar eerder op de Japanse markt introduceerde. Inmiddels worden de hybrideauto's van Toyota in meer dan 90 landen wereldwijd verkocht. Momenteel bestaat het Nederlandse aanbod uit negen modellen waaronder de Yaris, Corolla Hatchback, Touring Sports en Sedan, Toyota CH-R, RAV4 en Camry. In 2021 komt daar onder andere de Yaris Cross Hybrid bij, een compacte hybride SUV.

Toyota

De hybridemodellen van Toyota zijn populair in Europa. Nog maar eind april van dit jaar stond de teller op 2,8 miljoen verkochte exemplaren. En vorig jaar was meer dan de helft (52 procent) van alle Europese Toyota verkopen een hybride. In West-Europa gaat het zelfs om 63 procent. Door de visionaire blik van Toyota loopt het merk momenteel voorop in het voldoen aan de steeds strenger worden milieueisen die wereldwijd gelden.

"We zijn hard op weg om nu al te voldoen aan de door de EU vastgestelde grens van 95 gr/km CO2 gemiddeld voor 2020 en 2021. Dit is voor een groot deel te danken aan onze succesvolle verkoop van hybridemodellen waarvan de aflevering van de drie miljoenste Toyota Hybrid in Europa andermaal een bewijs is", zegt Matt Harrison, Executive Vice President van Toyota Motor Europe (TME). "Onze zelfopladende hybridemodellen kunnen in steden geruime tijd elektrisch rijden en stoten dan helemaal geen schadelijke stoffen uit."

UnitedConsumers
Toyota RAV4 tijdelijk als Black EditionToyota RAV4 tijdelijk als Black Edition
30 juli 2020
Toyota presenteert nieuw logo in EuropaToyota presenteert nieuw logo in Europa
20 juli 2020
Toyota introduceert Corolla Sedan GRToyota introduceert Corolla Sedan GR
17 juli 2020
Toyota start productie nieuwe YarisToyota start productie nieuwe Yaris
7 juli 2020