25 september 2004
 

Toyota

Toyota combineert prestaties en milieuvriendelijkheid

Autozine
25 september 2004 | Toyota is van plan de bezoekers van de Autosalon van Parijs van dit jaar te tonen dat prestaties en milieuvriendelijkheid wel degelijk samen kunnen gaan. Om dit te bewijzen heeft Toyota de Prius GT, een supersportieve hybride auto, alsmede de Toyota D-4D Clean Power concept car meegenomen naar de Franse hoofdstad. Deze laatste is uitgerust met de nieuwe Toyota D-4D motor één van de schoonste en gelijktijdig een van de krachtigste (circa 132 kW/180 pk) dieselmotoren in zijn klasse.
 

De concept car herbergt de gloednieuwe Toyota D-4D motor. Deze krachtbron levert een vermogen van circa 132 kW/180 pk en is daarmee een van de krachtigste in de categorie met een cilinderinhoud van 1,9 tot 2,2 liter. Dankzij de unieke Toyota D-CAT (Diesel Clean Advanced Technology) wordt de uitstoot van NOx en roetdeeltjes tot een veel lager niveau gereduceerd dan gebruikelijk is bij conventionele dieselmotoren.

Toyota

Met de supersportieve uitvoering van de nieuwe Toyota Prius wil Toyota laten zien dat er met hybride technologie vele mogelijkheden zijn. Het gaat hierbij dus niet alleen om lage emissies en milieuvriendelijkheid. De technologie kan ook worden aangewend om te zorgen voor uitmuntende prestaties en puur rijplezier.

Formule 1-fans kunnen bij de stand de TF104, Toyota's F1-auto voor 2004, bekijken. Behalve de TF104 is er een Formule 1-tentoonstelling te zien, waarbij onderdelen uit de Formule 1 worden getoond (schijfremmen, helm en handschoenen). Liefhebbers krijgen de kans in een F1-simulator zelf te ervaren wat F1-racen bij benadering inhoudt.