14 mei 2007
 

Engine of the Year awards

Toyota tweevoudig winnaar Engine of the Year awards

Autozine
14 mei 2007 | Toyota heeft twee eerste plaatsen behaald bij de International Engine of the Year- awards. Voor het vierde jaar op rij had de Toyota Prius 1,5 liter Hybrid Synergy Drive de beste verbruikscijfers. Dit betekent dat de Hybrid Synergy Drive deze categorie sinds de introductie van de tweede generatie Toyota Prius, in 2004 ieder jaar heeft gewonnen.
 

De lichtgewicht 1,0 liter driecilinder benzinemotor uit de Toyota Aygo won bij dezelfde awards de onderscheiding voor beste krachtbron in de categorie kleiner dan 1,0 liter.

Toyota

Toyota zet in op innovatieve aandrijvingsvormen als belangrijke bijdrage aan zijn doel om schonere, 'groenere' auto's te bouwen en het Hybrid Synergy Drive systeem is op dit moment de meest geavanceerde krachtbron voor productieauto's. Maar Toyota blijft ook de grenzen verleggen op het gebied van de conventionele verbrandingsmotor, een voorbeeld daarvan is de lichte 1,0 liter benzinemotor.

Behalve het record dat de Prius al vier jaar lang de beste in zijn categorie is, heeft het huidige model samen met zijn voorganger nog een record verbroken. Beide generaties van de Prius sleepten bij de toekenning van de International Engine of the Year-awards niet minder dan twaalf onderscheidingen in de wacht.

Toyota

De jury van de International Engine of the Year-awards bestaat uit 62 autojournalisten uit 30 landen. De awards zijn voor het eerst uitgereikt in 1999 en onderscheiden de beste automotoren op de markt. Om kans te maken op de titel, moet een krachtbron leverbaar zijn in een productieauto die in meer dan een land verkrijgbaar is. Er worden onderscheidingen uitgereikt in twaalf categorieen, ingedeeld naar cilinderinhoud, prestaties en brandstofverbruik.