18 november 2010
 

Toyota

Nieuwe hybrides bij Toyota in 2012

Autozine
18 november 2010 | Toyota rijdt in 2012 zowel een Plug-in Vehicle als een elektrische auto de Europese showrooms in. Bovendien heeft Toyota Motor Corporation (TMC) voor het einde van dat jaar nog de introductie van elf nieuwe Full Hybrid modellen op de rol staan, waarvan er één volgens de Japanse verbruiksnorm een verbruik krijgt van minder dan 2,5 l/100 km (1 op 40). Ook komt het in 2012 met een volledig elektrische auto op basis van de Toyota iQ.
 

Voor het einde van 2012 brengt Toyota Motor Corporation 11 nieuwe Full Hybrid modellen op de markt. Het gaat om zowel volledig nieuwe modeltype auto's als om bestaande modellen die worden aangepast. Eén van de nieuwe Full Hybrids zal volgens de Japanse normering een verbruik hebben van minder dan 2,5 l/100 km (daarmee zuiniger dan 1 op 40). TMC laat nog in het midden hoeveel nieuwe modellen in Europa worden geïntroduceerd.

Toyota

In 2012 introduceert Toyota een op de Prius gebaseerde Plug-in Hybrid Vehicle (PHV). Toyota zal zich bij de verkoop primair richten op Europa, Japan en de Verenigde Staten. Prijzen zijn nog niet bekend, maar het doel is om de prijs van de PHV duidelijk onder de 40.000 euro te houden en daarmee een uitstekende prijs-prestatie te leveren, onder meer op zaken als actieradius, topsnelheid, gebruiksgemak en zijn ruimte voor vijf volwassenen en hun bagage.

Toyota lanceert in 2012 een op de iQ gebaseerde volledig elektrische auto. Deze zal zowel in Europa als in Japan en de Verenigde Staten worden aangeboden. Komend jaar begint Toyota in onder meer Europa met de eerste praktijktest. Los van deze EV presenteerde Toyota deze week op de Los Angeles Auto Show de RAV4 EV Concept.

Toyota brengt in Europa, Japan en de Verenigde Staten in 2015 de eerste Fuel Cell Hybrid Vehicles (FCHV's) op de markt. Tot die tijd werkt TMC er hard aan om de productiekosten van deze brandstofcel auto's te verminderen zodat de FCHV in 2015 binnen het bereik komt van de consument.

Toyota

Om volledig elektrische auto's aantrekkelijk te maken voor de consument, werkt Toyota aan batterijen die revolutionair krachtiger zijn en beter presteren dan de lithium batterij. Het gaat om zeer compacte Solid-State batterijen en Metal-Air batterijen. Het Research & Development team dat zich bij Toyota uitsluitend bezighoudt met het ontwikkelen van nieuwe batterijtechnieken is honderd man sterk.