4 juni 2021
 

Toyota

Nieuwe compacte Toyota komt uit Tsjechie

Autozine
4 juni 2021 | Toyota Motor Europe (TME) heeft bevestigd dat het zijn nieuwe model in het A-segment van de markt blijft produceren bij Toyota Motor Manufacturing Czech Republic (TMMCZ) in Kolin, Tsjechiƫ. Hiermee blijft Toyota trouw aan dit voor veel Europese klanten belangrijke marktsegment.
AutoCoach
Info

De Tsjechische Toyota fabriek is al voorbereid op Toyota New Global Architecture (TNGA), de filosofie en technologie die ook de basis vormt voor de nieuwste generatie Toyota Yaris, de huidige Europese Auto van het Jaar 2021. Het aankomende Toyota model in het A-segment van de markt is het tweede Toyota model dat hierop gebaseerd is en staat, net als de Yaris en Yaris Cross, op het GA-B-platform.

Toyota

Het nieuwe A-segmentmodel wordt in alle opzichten een Europese auto, belooft Toyota. Van ontwikkeling tot productie. De aankondiging onderstreept Toyota's toewijding om zijn Europese productie uitte breiden. Uiteindelijk wil Toyota per 2025 groeien naar 1,5 miljoen verkopen in Europa.

Marvin Cooke, Executive Vice President, Toyota Motor Europe: "We zijn ervan overtuigd dat dit model een belangrijke bijdrage zal leveren aan Toyota's Europese groei. Verder benadrukt het model onze toewijding aan Europese consumenten. Door een model in het A-segment kunnen ze op een toegankelijke manier kennismaken met het merk Toyota. En omdat de auto zijn platform deelt met de Yaris en Yaris Cross kunnen we schaalvoordelen realiseren die noodzakelijk zijn voor de productie van stadsauto's".

De naam van het nieuwe Toyota model in het A-segment en de timing van de introductie maakt Toyota in een later stadium bekend. Met het concept Toyota Aygo X prologue liet Toyota al zijn visie zienop een toekomstig model in het A-segment.

Toyota viert 50 jaar Europese productieToyota viert 50 jaar Europese productie
6 oktober 2021
Aygo X volgt Toyota Aygo opAygo X volgt Toyota Aygo op
5 oktober 2021
Toyota maakt prijzen Proace City ElectroToyota maakt prijzen Proace City Electro
24 september 2021
Toyota introduceert RAV4 AdventureToyota introduceert RAV4 Adventure
14 september 2021