21 februari 2011
 

Toyota

Gratis automaat voor Toyota Avensis en Verso

Autozine
21 februari 2011 | Wie een Toyota Verso of Avensis koopt, krijgt gratis een Multidrive CVT automatische transmissie. De Multidrive CVT automaat, die normaliter 2.000 euro extra kost, is leverbaar in combinatie met de 1.8 VVT-i (Verso en Avensis) en 2.0 VVT-i (Avensis) benzinemotoren. Natuurlijk blijven de handgeschakelde versies ook leverbaar.
 

De vuistregel dat een automatische transmissie stukken onzuiniger en meer vervuilend is dan een handgeschakelde versnellingsbak, wordt door de Multidrive CVT onderuit gehaald. Dankzij de Multidrive CVT draait de motor namelijk altijd in het meest efficiënte toerengebied. Dat drukt het verbruik en dus de CO2-uitstoot. Bovendien zorgt de Multidrive CVT automaat voor prima prestaties omdat de motor in zijn optimale krachtsbereik wordt gehouden. Zowel de Avensis als Verso met Mutidrive CVT heeft dan ook een groen energielabel.

Toyota

Wie zelf meer dynamiek wil toevoegen, kiest voor de sportieve modus van de Multidrive CVT of schakelt zelf met de schakelpaddles achter het stuur door de zeven voorgeprogrammeerde overbrengingen.

De gratis Multidrive CVT automaat is in zowel de Avensis als Verso leverbaar in twee verschillende uitvoeringen: de Verso Business en Dynamic Business en de Avensis Business en Business Executive. En omdat Toyota de transmissie zonder extra kosten levert, betaalt de zakelijke rijder ook geen extra bijtelling voor het extra comfort.

Er is een Toyota Verso met gratis Multidrive CVT voor € 28.280 en een Toyota Avensis met gratis Multidrive CVT voor € 28.580.