3 mei 2016
 

Toyota

10.000.000e Toyota in Europa geproduceerd

Autozine
3 mei 2016 | Toyota heeft een Europese mijlpaal bereikt: sinds 1971 zijn er 10.000.000 Toyota's van de band gerold in Europa. Bijna driekwart van de in Europa verkochte Toyota's wordt momenteel ook in Europa geproduceerd. Voor Nederland is dit aandeel zelfs 90%. Toyota heeft negen productiefaciliteiten, waarvan zes auto- en drie motorenfabrieken. Toyota heeft tot nu toe meer dan 9 miljard euro geïnvesteerd in alle Europese productiefaciliteiten.
Info

De Europese productie begon op grote schaal in 1992 in Groot-Brittannië met de opening van een autofabriek in Burnaston (Derbyshire) en een motorenfabriek in Deeside (Wales). In Burnaston liep de eerste Toyota Carina E van de band.  De eerste in Europa geproduceerde Toyota is de Corolla; 's werelds bestverkochte auto. De auto liep vanaf 1971 van de band in Ovar, in Portugal. Deze fabriek bouwt nu de Land Cruiser 70 voor export naar Zuid-Afrika.

Toyota

De allereerste gebouwde Carina E is nog steeds in bezit van Toyota. Die prijkte bij de speciale ceremonie in Brussel bij Toyota Motor Europe ter ere van de 10.000.000e in Europa geproduceerde Toyota. Eregast was ook Toyota's nieuwste aanwinst: de C-HR C-segment crossover die vanaf eind dit jaar van de band rolt in Turkije.

Europa vormt een belangrijke afzetmarkt voor Toyota. Modellen worden niet alleen vaker lokaal geproduceerd, ook het designproces vindt meer dan ooit plaats in Europa. De huidige versies van de Yaris, Auris en Avensis zijn allemaal vormgegeven in ED2, Toyota's designcentrum in Zuid-Frankrijk en ontwikkeld in het technisch centrum in België.

De uitgesproken vormgegeven Toyota C-HR is ook met Europese kopers in het achterhoofd ontwikkeld. De C-HR is eind 2016 het achtste hybridemodel van Toyota in Nederland. Het is een auto met een uniek design, een opvallend dynamisch rijgedrag en zal leverbaar zijn met een 1,2 liter benzine turbomotor en met een state-of-the-art hybride aandrijflijn.

Toyota

"De komende twee jaar verwachten we dat de totale productie in Europa toeneemt met 20%", zegt Johan van Zyl, President en CEO van Toyota Motor Europe. "Vorig jaar produceerde Toyota 660.000 auto's in Europa. De totale verkoop kwam op 810.000 Toyota's".

 

Toyota viert 50 jaar Europese productieToyota viert 50 jaar Europese productie
6 oktober 2021
Aygo X volgt Toyota Aygo opAygo X volgt Toyota Aygo op
5 oktober 2021
Toyota maakt prijzen Proace City ElectroToyota maakt prijzen Proace City Electro
24 september 2021
Toyota introduceert RAV4 AdventureToyota introduceert RAV4 Adventure
14 september 2021