2 mei 2007
Toyota Corolla Verso
Nieuws

Toyota Verso

Toyota Verso ondergaat facelift

2 mei 2007 - De Toyota Verso krijgt deze zomer een nieuw aanzien. De uitrustingsniveaus van de verschillende versies worden opgewaardeerd. Met de komst van een roetfilter op de 136 pk dieselmotor beschikt de Verso nu over een van de schoonste en meest geavanceerde series dieselmotoren in Europa. De vernieuwde Verso is vanaf heden bij de Toyota dealer te bestellen en staat vanaf juli 2007 bij de dealer.

Op zoek naar een Toyota Corolla Verso 1.8 16v VVT-i Linea Sol?
Nederland Mobiel heeft er 129 vanaf € 10,-

Toyota Corolla Verso 1.8 16v VVT-i Linea Sol

De vernieuwde Verso gaat met zijn tijd mee. Het nieuwe front, binnen de nieuwe designstijl van Toyota Vibrant Clarity tot stand gekomen, geeft de Verso een duidelijk herkenbare persoonlijkheid en een karakter dat innovatie uitstraalt. Een nieuwe verticale lijn verbindt de bovenzijde van de grille met de bumper, waardoor de bumper en motorkap meer bij elkaar worden betrokken. De nieuwe bumper is ook wat forser en verhoogt de lengte van de Verso met 10 mm tot 4,37 meter. Het karakter van de Verso spreekt ook uit verschillende details, zoals het gaas in de nieuwe grille en de vorm van de richtingaanwijzers. De koplampen hebben een nieuw uiterlijk gekregen en dragen zo bij aan de dynamiek die de auto uitstraalt.

Toyota Corolla Verso

Op het topmodel, de 400 Nm sterke 177 pk Clean Power diesel, is de inleg van de koplampunits voorzien van een donkere afwerking om het sportieve aanzien nog eens te onderstrepen. Hetzelfde geldt bij deze uitvoering voor de achterlichten. Achter zijn rechthoekige richtingaanwijzers geplaatst. De ruimte voor de nummerplaat is verbreed en voorzien van een chromen sierstrip vanaf de Sol uitvoering. Hierdoor maakt de auto een bredere en krachtigere indruk.

Er zijn vijf uitvoeringen: de Basis, de Terra, de Sol, de Luna en de Executive, die aan specifieke designelementen zijn te herkennen. Voor de Luna zijn nieuwe 16" lichtmetalen wielen ontwikkeld en de 2.2 D-4D Clean Power diesel uitvoeringen worden voortaan voorzien van 17" lichtmetalen wielen in een donkere finish.

Er zijn diverse nieuwe bekledingen beschikbaar voor de stoelen op alle drie de zitrijen. Speciale stoffen zijn gebruikt om de verschillende uitvoeringen van elkaar te onderscheiden. Vanaf de Sol uitvoering zijn de voorste zitplaatsen voortaan tevens voorzien van traploos in hoogte verstelbare armsteunen waardoor het comfort naar een nog hoger niveau wordt getild.

De 136 pk sterke 2.2 D-4D dieselmotor krijgt een roetfilter. De katalysator met roetfilter reduceert niet alleen de zwavelwaterstoffen en koolmonoxide, maar vermindert ook in hoge mate de roetdeeltjes. De uitlaatgassen worden door kleine gaatjes langs de katalysator geperst. Op die manier worden de uitlaatgassen niet alleen schoongemaakt, maar ook de roetdeeltjes opgevangen. Anders dan de meeste katalysatoren met roetfilter, is de katalysator met roetfilter van Toyota zelfreinigend, derhalve heeft deze geen onderhoud nodig. Een ander interessant gegeven van de 136 pk 2.2 D-4D dieselmotor is het gebruik van keramische gloeibougies die op een hogere temperatuur werken dan normale gloeibougies. Deze verbeteren onder meer de koude start.

Toyota Corolla Verso

Om het comfortniveau te verhogen, is de vernieuwde Verso vanaf de Sol uitvoering standaard voorzien van een gescheiden automatische airconditioning. Die maakt het mogelijk de gewenste temperatuur voor verschillende zones in de auto digitaal in te stellen. Het standaard aanwezige audiosysteem is verder verbeterd. De CD-speler leest nu ook MP3 en WMA bestanden.

Voor de zakelijke markt is er een speciale Business Line beschikbaar. Tegen een meerprijs van € 1.250,- is de vernieuwde Verso uit te rusten met een Full Map DVD navigatiesysteem en een Bluetooth handsfree systeem met stuurwielbediening. Het klantvoordeel op de Business Line bedraagt € 2.000,-. En om het nog aantrekkelijker te maken heeft de zakelijke rijder bovendien geen fiscale bijtelling over de Business Line uitrusting.

De vernieuwde Verso wordt op 7 juni onthuld tijdens de Barcelona Motor Show.

AutoCoach