2 mei 2005
Toyota Corolla Verso
Nieuws

Toyota Corolla Verso

Toyota Corolla Verso wordt leverbaar met D-4D D-CAT motor

2 mei 2005 - Na de Toyota Avensis wordt nu ook de Toyota Corolla Verso leverbaar met de krachtige en schone 2.2 D-4D D-CAT Clean Power dieselmotor van 177 pk/130 kW. De motor zorgt niet alleen voor een aanzienlijke roetreductie, tegelijkertijd wordt ook de uitstoot van stikstofoxide NOx verminderd. Met deze krachtbron is de Toyota Corolla Verso met afstand de meest krachtige diesel-MPV in zijn segment. Daarnaast is deze motor vriendelijk voor het milieu.

Op zoek naar een Toyota Corolla Verso 1.8 16v VVT-i Linea Sol?
Nederland Mobiel heeft er 129 vanaf € 10,-

Toyota Corolla Verso 1.8 16v VVT-i Linea Sol

De 2.2 D-4D D-CAT Clean Power (177 pk/130 kW) met D-CAT-technologie is de schoonste en krachtigste Toyota-dieselmotor van dit moment. D-CAT, een afkorting van Diesel Clean Advanced Technology, is gebaseerd op Toyotas DPNR-katalysator. Mede daardoor bereikt deze krachtbron een gecombineerde emissiewaarde van stikstofoxide (NOx) en roetdeeltjes, die volgens Toyota de laagste is van alle dieselmotoren ter wereld.

Toyota Corolla Verso

De geavanceerde techniek, waaronder de piezo elektrische verstuivers van de common-rail brandstofinspuiting met een werkdruk tot 1.800 bar, zorgt voor een surplus aan vermogen en trekkracht. De nieuwe verstuivers werken tien keer sneller dan conventionele magnetische exemplaren en kunnen tot vijf inspuitingen per verbrandingscyclus aan. Daardoor is een uiterst precieze brandstofregeling mogelijk, waardoor de motor onder alle omstandigheden optimaal zou lopen. Dat is mede te danken aan de elektronisch geregelde turbocompressor.

Dankzij het forse topvermogen van deze 2.2 D-4D D-CAT Clean Power dieselmotor en een hoog koppel van 400 Nm tussen de 2.000 en 2.600 tpm maakt hij van de functionele Toyota Corolla Verso een bijna sportieve gezinsauto. Standaard beschikt het model dan ook over een zesversnellingsbak. Ook de onderstelafstemming is aangepast op de nieuwe krachtbron.

Toyota Corolla Verso

Vanwege de extreem geringe uitstoot van roetdeeltjes geeft de overheid een BPM-korting van 600 euro op deze versie van Corolla Verso. De Corolla 2.2 D-4D D-CAT Clean Power staat vanaf dit najaar bij de Toyota dealer. Hij is leverbaar vanaf 31.100 euro (5-zits, Linea Luna). De extra compleet uitgeruste Executive is er voor 34.000 euro (5-zits). Beide versies zijn ook als 7-zitter leverbaar.

XLLease