19 mei 2004
Toyota Corolla Verso
Nieuws

Toyota Corolla Verso

Maximale score voor Toyota Corolla Verso in EuroNCAP crashtest

19 mei 2004 - De nieuwe Corolla Verso heeft bij de meest recente EuroNCAP botsproeven vijf sterren behaald, het best mogelijke resultaat in zijn segment. Na de Avensis is de Corolla Verso nu het tweede model van Toyota dat door EuroNCAP met de maximale score van vijf sterren wordt onderscheiden.

Op zoek naar een Toyota Corolla Verso 1.8 16v VVT-i Linea Sol?
Nederland Mobiel heeft er 129 vanaf € 10,-

Toyota Corolla Verso 1.8 16v VVT-i Linea Sol

Dit prachtige resultaat komt niet helemaal als een verrassing. Vanuit haar veelomvattende veiligheidsfilosofie investeert Toyota veel geld in onderzoek en ontwikkeling om zowel de passieve als de actieve veiligheid van haar auto's te verbeteren. Dit resulteert in de ontwikkeling van innovatieve oplossingen, zoals Toyotas unieke knieairbag, of de vooruitstrevende Cornering Assist Monitor die op de nieuwe Corolla Verso leverbaar is.

Toyota Corolla Verso

Voor een optimale passieve veiligheid beschikt de Corolla Verso over een stijve carrosseriestructuur in combinatie met Toyotas MICS (Minimal Intrusion Cabin System), dat bestaat uit diverse componenten die de botsenergie absorberen en geleiden om zo het inzittendencompartiment zoveel mogelijk intact te laten. Dezelfde veiligheidsstructuur is te vinden in de Toyota Avensis.

De nieuwe Corolla Verso beschikt over negen airbags, inclusief een SRS knieairbag met een inhoud van 18 liter. Van laatstgenoemde veiligheidsvoorziening heeft EuroNCAP onomstotelijk bewezen dat deze een belangrijke bijdrage levert aan het terugdringen van het aantal verwondingen en het beperken van de botsenergie waaraan de bestuurder wordt blootgesteld. Voor dit model heeft Toyota de knieairbag-technologie verbeterd, waardoor de knieen van de bestuurder bij een frontale botsing vergelijkbaar aan de botsproef van EuroNCAP 40 procent minder worden belast. De airbags voor bestuurder en voorpassagier zijn voorzien van tweetraps opblaasmodules, in combinatie met een stoelpositie herkenningssensor aan bestuurderszijde en een botskrachtsensor achter de voorbumper. Side en curtain airbags beschermen de inzittenden bij een aanrijding van opzij. Een tweefasen waarschuwingssysteem, zowel visueel als akoestisch, voor het niet dragen van de gordel voor beide voorpassagiers is eveneens standaard.

Om ook de kleinste passagiers optimaal te beschermen, is de Corolla Verso leverbaar met kinderzitjes die volgens Toyota tot de beste op de markt behoren. De buitenste zitplaatsen op de tweede zitrij beschikken over drievoudige ISOFIX bevestigingspunten. Bovendien is de kinderveiligheid van de Corolla Verso in de EuroNCAP Child Safety Assessment beloond met vier sterren.

Toyota Corolla Verso

Toyotas uitgebreide veiligheidsfilosofie betekent ook actieve veiligheid van het hoogste niveau. De nieuwe, stijvere bodemplaat zorgt samen met de vergrote spoorbreedte, dikkere stabilisatorstangen en de toevoeging van een nieuw type vering (rebound springs) voor een maximum aan stabiliteit en een betere wegligging. De actieve veiligheid wordt verbeterd door het nieuwe Brake Control System, dat is opgebouwd uit de meest recente versies van het antiblokkeersysteem (ABS), Elektronische remkrachtverdeler (EBD), Brake Assist (BA), Vehicle Stability Control (VSC) en Traction Control (TRC). Het resultaat is een optimaal remvermogen.

De nieuwe Corolla Verso is tevens Europas eerste auto die (optioneel) is uitgerust met Toyota's Cornering Assist Monitor, die de bestuurder zicht verleent in blinde bochten bij kruispunten.

AutoCoach