5 augustus 2003
Toyota Corolla Verso

Toyota Corolla Verso

Toyota Corolla Verso ook als Executive

Autozine
5 augustus 2003 | Toyota komt met de meest luxueuze versie van de Corolla Verso onder de noemer Executive. Deze Verso is gebaseerd op de Linea Sol versie en wordt op een hoger niveau getild door een lederen interieur. Van buiten is de Corolla herkenbaar aan 15 inch lichtmetalen 7-spaaks Zamba velgen. De Corolla Verso Executive start bij een consumentenprijs van 26.090,- Euro en is er met 1.6 en 1.8 VVT-i benzinemotor en 2.0 D-4D Common Rail turbodiesel.
 

De geur van leder, een Optitron dashboard met heldere klokken, een lederen stuurwiel met geintegreerde audiobediening, een versnellingspookknoop met een opvallend chroomaccent en automatische airconditioning. Het is een greep uit de luxueuze items die de bestuurder aantreft in de Executive-uitvoering van de Corolla Verso.

Toyota Corolla Verso

Daarnaast beschikt de midi-MPV over veel praktische mogelijkheden. Zo zijn er talloze opbergvakjes in het interieur, zelfs onder de vloer van de achterpassagiers (2 x 9,6 liter). De drie zitplaatsen achterin kunnen naar voren schuiven waardoor de laadruimte groter wordt. Bij het verwijderen van de achterbank ontstaat een laadvolume van 973 liter.

De Corolla Verso Executive 1.6 en 1.8 VVT-i benzinemotor hebben respectievelijk 81 kW/110 pk en 99 kW/135 pk aan boord. De 2.0 D-4D Common Rail turbodiesel beschikt over een vermogen van 66 kW/90pk.