26 januari 2004
Toyota Corolla Verso
Nieuws

Toyota Corolla Verso

Toyota Corolla binnenkort ook als 7-zitter

26 januari 2004 - De Toyota Corolla is nu ook beschikbaar als 7-zitter. De forse midi MPV is vooral bedoeld voor de zakelijke rijder. Vanaf begin maart zal de nieuwe Corolla Verso op de Autosalon van Geneve te zien zijn. In mei staat de auto bij de Nederlandse Toyota dealers, waaronder een Business Edition.

Op zoek naar een Toyota Corolla Verso 1.8 16v VVT-i Linea Sol?
Nederland Mobiel heeft er 129 vanaf € 10,-

Toyota Corolla Verso 1.8 16v VVT-i Linea Sol

De Europese designstudio (ED2) van Toyota is verantwoordelijk voor het exterieur van de nieuwe Corolla Verso. Hoofd van het designteam Elvio D'Aprile legt uit dat het exterieurdesign uit twee designelementen bestaat. "Het onderste deel -bestaande uit de onderbumper, de wielkasten en de dorpel- is massief en robuust en beinvloed door designkenmerken van SUV's. Het bovenste deel geeft de MPV een dynamische uitstraling en wordt gekenmerkt door de afgeronde daklijn en achterste zijruiten" Met dit nieuwe design komt er meer nadruk te liggen op de kleine ronding boven het Toyota-logo aan de voorzijde. Ook in de driehoekige vorm van de achterste zijruiten en de achterlichten met omgekeerde L-vorm komt het typische Toyota design tot uitdrukking. Bovendien zijn bij de nieuwe Corolla Verso de voorbumper en grille in een geheel geintegreerd. De motorkap zo ver mogelijk naar achteren geplaatst. Niet alleen om een beter geintegreerd geheel te creeren, maar ook om ervoor te zorgen dat voetgangers beter beschermd worden bij een eventuele aanrijding.

Toyota Corolla Verso

De nieuwe Corolla Verso biedt plaats aan 5 of 7 personen. Bovendien kunnen bij de 7-zitter alle 5 zitplaatsen achterin worden neergeklapt, waardoor een vlakke laadvloer ontstaat en de stoelen niet uit de auto verwijderd hoeven worden. De middenconsole wordt geaccentueerd door een metalen afwerking. Het geeft het interieur volgens de ontwerpers een meer hoogwaardige en geavanceerde uitstraling. Naden en maattoleranties van sommige onderdelen zijn met respectievelijk 90 en 40 procent teruggebracht.

Net als de Toyota Avensis (5 sterren: EuroNCAP) zal ook de Corolla Verso standaard worden uitgerust met 9 airbags, waaronder een knieairbag voor de bestuurder. De Corolla wordt zonder sleutel gestart met een Key Card. De luxueuze versies zullen standaard worden uitgerust met Vehicle Stabilty Control en Traction Control. Net als bij de Toyota Avensis zal ook de Toyota Corolla Verso als Business Edition op de markt komen, waarbij een navigatiesysteem tot de standaarduitrusting behoort.

Toyota Corolla Verso
KwikFit