15 maart 2023
Toyota Corolla Cross
Nieuws

Toyota Corolla Cross

Toyota Corolla Cross nu ook als 1.8 hybrid

15 maart 2023 - Toyota breidt het aanbod van de Corolla Cross uit. Naast de bestaande 2.0 High Power Hybrid wordt de SUV nu ook geleverd als 1.8 Hybrid. Vanaf de tweede helft van 2023 staan de eerste exemplaren van de Corolla Cross met de nieuwe aandrijflijn in Nederlandse Toyota-showrooms. De prijzen beginnen bij 37.295 euro.
Wittebrug

De Corolla Cross, de eerste SUV op basis van de Corolla, beschikt sinds de lancering over een vijfde generatie hybride aandrijflijn. Tot op heden was de auto er alleen als 2.0 High Power Hybrid met 145 kW (197 pk). Het aanbod wordt nu uitgebreid met de tweede versie van de vijfde generatie hybride aandrijflijn, de 103 kW (140 pk) sterke 1.8 Hybrid. Vanaf de tweede helft wordt de Corolla Cross als 1.8 Hybrid geleverd in Nederland. Klanten hebben de keuze uit drie verschillende uitvoeringen.

Toyota Corolla Cross

Active

De 'Active' vormt de basisuitvoering. Deze beschikt onder meer over LED-verlichting, Climate Control, 17 inch lichtmetalen wielen, elektrisch bedienbare ramen, een 12,3 inch groot digitaal instrumentarium en het Toyota Smart Connect multimediasysteem met 10,5 inch display met Cloud navigatie. Ook Toyota Safety Sense 3, met Automatic High Beam (AHB); automatische schakeling groot- en dimlicht, Emergency Driver Stop System, Intelligent Adaptive Cruise Control (IACC), Lane Departure Alert, Lane Trace Assist en vermoeidheidsherkenning en Pre-Collision System met onder andere detectie voor fietsers (dag) en voetgangers (dag+nacht), Emergency Steering Assist en Intersection Turn Assist, is standaard. De Corolla Cross 1.8 Hybrid Active is leverbaar vanaf 37.295 euro.

Dynamic

Als Corolla Cross Dynamic wordt de uitrusting uitgebreid met Smart Entry (bestuurder, passagier en achterklep), Privacy Glass, een chromen sierlijst boven de zijramen, 18 inch lichtmetalen wielen en sequentiële LED-richtingaanwijzers vóór aan toe. Deze uitvoering is te bestellen vanaf 39.195 euro.

Style

Een trede hoger staat de 'Style', die boven op de uitrusting van de Dynamic stoffen bekleding met zwarte kunstlederen accenten, een draadloze lader voor telefoons, instelbare stoelverwarming voor de voorstoelen en een elektrisch bedienbare achterklep krijgt. De veiligheidssystemen worden uitgebreid met Blind Spot Monitor (BSM), parkeersensoren voor en achter met voetgangersdetectie, Rear Cross Traffic Alert (RCTA) achter inclusief remfunctie en Safe Exit Assist. Deze uitvoering is te bestellen vanaf 41.395 euro.

Optioneel is de Corolla Cross 1.8 Hybrid Style uit te rusten met het Premium Pack van 1.095 euro, dat zwart lederen bekleding en een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel toevoegt. Ook een panoramadak is optioneel leverbaar op de 1.8 Hybrid Style, wanneer gekozen is voor het Premium Pack.

Carsub
Remschijf.nl