6 september 2011
Toyota Avensis

Toyota Avensis

Toyota presenteert vernieuwde Avensis

Autozine
6 september 2011 | Toyota presenteert op de IAA in Frankfurt de nieuwe Avensis. Hoewel het model gebaseerd is op de huidige generatie, gaat het om een bijna geheel nieuwe auto. De Avensis kreeg namelijk niet alleen een nieuw design maar ook een volledig nieuwe set-up van het onderstel en de stuurinrichting. Bovendien worden voor het interieur van de nieuwe Avensis nieuwe materialen gebruikt en is de carrosserie zo versterkt dat het koetswerk stijver en stiller is geworden. De verkoop start medio oktober. Dan worden ook de prijzen bekend gemaakt.
Nieuwe vloermatten voor de Avensis?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

 

Hoewel de wielbasis en buitenmaten van de Avensis gelijk bleven, verschilt de nieuwe generatie duidelijk van zijn voorganger. De totaal nieuw vormgegeven voorkant valt op door de dubbele trapezium grille, smalle koplampen met standaard daytime running lights. Zeker in combinatie met de op de hoek geplaatste mistlampen, heeft de nieuwe Avensis een duidelijk en krachtig front gekregen.

Toyota Avensis

Aan de achterzijde vallen de nieuwe bumper (sedan) en chromen details direct in het oog, net als de nieuw vormgegeven lampenclusters die niet alleen steviger ogen maar ook voor een hogere lichtopbrengst zorgen.

Door aanpassingen aan de stuurinrichting, de set-up van het onderstel én de carrosserie laat de nieuwe Avensis zich volgens de makers aanmerkelijk strakker en dynamischer rijden zonder aan comfort te hebben ingeboet.

Het dashboard is opgetrokken uit zachte materialen en kreeg chromen accenten. Verder kreeg het instrumentarium witte wijzers en worden luxere bekledingsstoffen in de Avensis gebruikt, waaronder Alcantara en (geperforeerd) leder. Niet zichtbaar maar wel hoorbaar, is dat Toyota een nieuw soort isolatiemateriaal in de Avensis monteert.

De Avensis-rijder profiteert van de nieuwe generaties multimedia-systemen die Toyota heeft ontwikkeld: Touch & Go. Vrijwel elke bestelde Avensis wordt uitgerust met Toyota Touch; een audiosysteem dat via een groot aanraakscherm kan worden bediend. Wie meer wil, kiest voor de Toyota Touch & Go; een combinatie van het audiosysteem en een 3D-navigatie systeem. Diverse Apps maken het leven makkelijker en wie bijvoorbeeld een route wil uitzetten kan dat alvast vanuit zijn computer thuis doen.

Het kan nóg uitgebreider met de Toyota Touch & Go Plus. Dat systeem beschikt onder meer over spraakherkenning, zodat z adressen op commando kunnen worden ingevoerd. Ook het sturen en ontvangen van e-mails behoort met dit systeem tot de mogelijkheden, net als het voorlezen van SMS-berichten, een jukebox die je na het beluisteren van een nummer kunt vragen om gelijksoortige muziek af te spelen en een zeer geavanceerd satelliet navigatie systeem dat niet alleen rekening houdt met de dagelijks files maar ook op het scherm 3D-stadsmodellen en bijzonder punten langs de weg weergeeft.

In de nieuwe Avensis beleeft een nieuwe 124 pk sterke 2.0 D-4DF dieselmotor zijn debuut. De motor is meer dan een evolutie van de even krachtige motor die hij vervangt. Die aanpassingen komen het beste tot uiting in de CO2-uitstoot: die zakte van 139 g/km naar 119 g/km.

Niet alleen het motormanagement werd stevig onder handen genomen, maar ook de opbouw van de hele aandrijflijn – waarvoor nu veel lichtere materialen en extreem compacte onderdelen worden gebruikt. Hoewel het maximale koppel van de 2.0 D-4DF dieselmotor gelijk bleef (310 Nm), is het koppel nu over een veel breder toerengebied beschikbaar. Daardoor kan de bestuurder meer profiteren van de kracht en souplesse van de motor.

KwikFit
Toyota Avensis ondergaat faceliftToyota Avensis ondergaat facelift
17 juni 2015
Toyota prijst nieuwe AvensisToyota prijst nieuwe Avensis
25 maart 2015
Toyota toont nieuwe Avensis in GeneveToyota toont nieuwe Avensis in Geneve
3 maart 2015
Toyota onthult nieuwe AvensisToyota onthult nieuwe Avensis
16 februari 2015
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum