17 juni 2015
Toyota Avensis

Toyota Avensis

Toyota Avensis ondergaat facelift

Autozine
17 juni 2015 | De Toyota Avensis sdan en Wagon zijn vernieuwd voor modeljaar 2015. De Wagon heet voortaan Touring Sports. De verbeteringen bestaan uit een nieuw getekend front, moderne veiligheidsvoorzieningen en efficiƫnte diesel- en benzinemotoren, waaronder een nieuwe 1.6 D-4D met 20% bijtelling.
 

De Toyota Avensis is voortaan standaard uitgerust met Safety Sense. Dit pakket bestaat uit vier actieve veiligheidssystemen: een Pre-Collision System (helpt kop-staartbotsingen te voorkomen), Lane Departure Alert (waarschuwt als de auto de rijbaan dreigt te verlaten), Automatic High Beam (voorkomt dat het groot licht andere automobilisten verblindt) en Road Sign Assist (herkent en projecteert verkeersborden in het nieuwe TFT kleurenscherm). Elke Avensis is uitgerust met het Pre-Collision System.

Toyota Avensis

Standaard zijn ook airconditioning, een radio/cd-speler met een AUX-, USB- en 12V-aansluiting, Bluetooth® en 6 speakers, cruise control, elektrisch bedienbare buitenspiegels (tevens te verwarmen) en zijruiten vóór en een knie-airbag. En ook Hill Start Assist, Vehicle Stability Control (VSC+), Traction Control (TRC) en Brake Assist (BA).

De Avensis 1.6 D-4D levert 112 pk/82 kW. Het koppel van 270 Nm is beschikbaar vanaf 1.750 tpm. Mede hierdoor reageert de auto over een breed toerengebied alert op bewegingen van het gaspedaal. Het brandstofverbruik bedraagt gemiddeld 4,2 l/100 km volgens de Europese norm. De CO2-uitstoot komt hiermee uit op 108 gr/km (Avensis Touring Sports: 109 gr/km), goed voor 20% bijtelling voor wie de Avensis zakelijk rijdt. Ook de 2.0 D-4D is nieuw. Deze motor levert 143 pk/105 kW. Het koppel bedraagt 320 Nm en is beschikbaar van 1.750-2.500 tpm.

Toyota Avensis

Verder biedt Toyota de keuze uit drie benzinemotoren: een 1.6 VVT-i (132 pk/97 kW), een 1.8 VVT-i (147 pk/108 kW) en een 2.0 VVT-i (152 pk/112 kW) voor de Touring Sports. De laatste is standaard gekoppeld aan een automaat.

De vormgeving van de Avensis is nieuw. Door de scherper gelijnde grille is het Toyota logo prominenter in beeld. De chromen 'wings' lopen vanuit het logo vloeiend over in de standaard LED dagrijverlichting die de Toyota Avensis een heel eigen gezicht geven. De achterlichten zijn voortaan voorzien van LED technologie. En ook hier wordt het Toyota logo benadrukt door twee chroomkleurige 'wings'. Die lopen over nagenoeg de hele breedte van de achterzijde. Hierdoor heeft de nieuwe Avensis ook achter een krachtigere uitstraling.

Toyota Avensis

Toyota past vanbinnen nieuwe, zachter aanvoelende materialen toe. Dikkere en beter geluidsabsorberende materialen dragen bij aan een stil interieur. Tussen de diep liggende snelheidsmeter en toerenteller (beide gevat in een cilindervormig omhulsel) prijkt een nieuw TFT kleurendisplay voor de weergave van belangrijke rijgegevens. Blikvanger is echter het 8-inch kleurenscherm dat zich in het midden van het dashboard bevindt. De stoelen geven meer steun aan de schouders. Toyota heeft verder de hoek van het zitvlak ten opzichte van de rugleuning aangepast.