8 december 2021

Forum Toyota Avensis

Reacties van eigenaren

  

, datum: 12 juli 2016

Ervaring met Avensis: Alleen onlangs versnellingsbak gerepareerd.

Uitvoering1.8 Vtti
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit3 jaar
KM-stand180.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort6
Motor5
  
 
Reactie van: Wilverha, datum: 30 april 2018

Antwoord: Hoi, aangezien ik recent eigenaar ben geworden van een Toyota Avensis Wagon 2009 met een hoge kilometerstand van 200.000 km, wil ik ook voorbereid zijn op eventuele problemen. Mijn auto (een 2.0 liter handgeschakeld) laat bij het intrappen van de koppeling een wat ander geluid horen. Een soort geruis.Wanneer ik de koppeling loslaat, verandert het geluid weer. Volgens de monteur van het garagebedrijf heeft dit te maken met de druklagers. Deze bijgeluiden zijn minimaal en meestal let ik er niet op, omdat het gewoon niet opvalt.Tijdens het rijden merk ik niets en de auto schakelt boterzacht. Ben dus benieuwd wat U problemen waren met de versnellingsbak. Mvg Wil

 
Reactie van: Wilverha, datum: 1 mei 2018

Antwoord: Even een aanvullende reactie op mijn eigen review. Het is eigenlijk net andersom. Wanneer ik de koppeling intrap dan verdwijnt er een bepaald geruis en hoor ik verder niets. Wanneer ik de koppeling loslaat dan hoor ik het weer.Heb vandaag wel wat avonturen beleeft wat betreft de diagnose van dit geluid. Dealer nr 1 zei dat het geluid komt van de versnellingsbaklager en het advies was om gewoon door te rijden en alles goed in de gaten te houden. Dealer nr2 zei middels 2 monteurs die het geluid ook hoorde, dat dit eigenlijk weinig te betekenen had, normale slijtage was en dat meer auto's dat verschijnsel hadden. Gezegd werd dat wanneer je de koppeling intrapt dat er dan op dat moment geen bewegende onderdelen zijn in de versnellingsbak en wanneer de koppeling wordt los gelaten er van alles in beweging komt en daar komt dat geluid van.(radertjes/ringen/lagers etc)

Vervolgens ben ik naar een versnellingsbak-revisie bedrijf gegaan niet ver daar vandaan. De deskundige ging zitten in de auto en kwam snel tot de conclusie dat de prise-as lagers kapot waren, met name de rollager. Dus een compleet ander verhaal.Reparatiekosten 2000 euro. Terug naar dealer nr2 met dit verhaal en er werd een proefrit gemaakt.

Die monteur (nr 3)had ook dezelfde conclusies als zijn collega':s,niets aan de hand, normale slijtage en herkende zich niet in het verhaal van de ":deskundige": van het versnellingsbak-revisie bedrijf (Transmissie-bedrijf). Uiteindelijk nog naar een ander versnellingsbak-revisie bedrijf geweest voor een diagnose. De eigenaar nam de moeite om een proefrit te maken. Hij hoorde inderdaad dat er slijtage was maar niet echt ernstig.Advies was om gewoon door te rijden en wel alles in de gaten te houden.Hij noemde een aantal onderdelen bij naam maar die heb ik niet onthouden. Kortom, we zullen zien hoe alles in de nabije toekomst zich zal ontwikkelen. Ik zal binnenkort naar het autobedrijf gaan waar ik de auto heb gekocht (met 6 mnd Bovag-Garantie) en eens horen wat ze hiervan vinden. De Toyota Avensis Wagon rijdt verder als een tierelier, maakt geen gekke geluiden en schakelt soepel. Tis een lang verhaal maar misschien zijn er meerdere mensen die zich hierin kunnen herkennen of er wat aan hebben.Mvg Wil

 
Reactie van: Wilverha, datum: 28 oktober 2018

Antwoord: Even een update wat betreft mijn Toyota Avensis Wagon 2.0 liter (bouwjaar 2009). Bij aankoop (200.000 km) zat er een geluid in de koppeling. Bij stilstand koppeling los gaf een geluid en bij ingetrapte koppeling was het geluid weg. Bij het rijden hoort een wat vaag geluid (bijna niet hoorbaar) en dat alleen in de lagere versnellingen. Inmiddels is de kmstand 214.000 km (dus ongeveer 14.000 km gereden) en er is geen verschil hoorbaar.

Auto heeft recent een beurt gehad en heeft de monteur van de garage (gespecialiseerd in Toyota) ook even gereden. Conclusie:niets aan de hand, normale slijtage, gewoon mee doorrijden.Uiteraard blijf ik het in de gaten houden maar ik verwacht geen problemen. De Toyota Avensis rijdt heerlijk en heeft een verbruik van 1 op 13,2 gemiddeld en dat is in mijn geval een kort stukje snelweg en verder binnenwegen. Rijd ik alleen op de snelweg dan is het gebruik ongeveer 1 op 14,5.

Wat wel opvalt bij deze wagen is het weinige zicht aan de achterkant, maar dat komt door de bouw van de auto. Je merkt dat vooral als je achteruit rijdt. Gelukkig heb ik parkeersensoren en een camera dus dat is, wanneer je goed oplet, geen echt probleem. Olie was na 14.000 km nog vrij helder, maar toch maar laten vervangen. Remblokken voor zijn tevens vervangen.

Mvg Wil

  

, datum: 21 november 2014

Ervaring met Avensis: Auto met zeer lage onderhoudskosten. Hoge betrouwbaarheid. Al ruim 220.000 km zonder problemen erop zitten met alleen normaal onderhoud iedere 15.000 km kleine beurt, om de 30.000 km grote buurt en banden. Op naar de 300.000 km.

UitvoeringExecutive Business
Brandstofdiesel
Bouwjaar2009
In bezit5 jaar
KM-stand220.000 km
DealerScholten

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor10
  
 
Reactie van: Def, datum: 19 juni 2015

Antwoord: Om de 15.000 km een beurt vind ik eigenlijk vrij hoge onderhoudskosten. Een beetje BMW of Audi doet om de 30.000 km een standaard beurt. Dat scheelt al de helft, en het aantal te vervangen onderdelen zal door de bank genomen vergelijkbaar zijn.

  

, datum: 27 april 2013

Ervaring met Avensis: Heel goed luisteren naar geluid van versnellingsbak.

Uitvoering18 VVT
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit4 jaar
KM-stand51.000 km
DealerVelde

Betrouwbaarheid5
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Vindor2, datum: 12 juli 2013

Antwoord: Ook bij mijn Toyota Avensis hoorde ik een zangerig geluid in de buurt van mijn motor. Dit heb ik gelukkig gemeld enige weken voordat mijn garantie zou aflopen.
De dealer luisterde wel naar mijn opmerking en vernieuwde enkele tandwielen in de versnellingsbak. Na enige tijd kreeg ik last van plakkenvan de tandwielen. Kreeg de versnelling niet meer vanuit zijn achteruit in zijn vrij. Na enige kracht lukte dit gelukkig, dit gebeurde tijdens mijn vakantie. Weer terug naar de garage en daar hebben zij alle tandwielen vervangen. Nu rijdt de auto weer goed.

  

, datum: 4 juni 2012

Ervaring met Avensis: Altijd kopen, probleemloze auto.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Goede service, snelle afhandeling.

Ervaring met verkoop: Prettige afhandeling.

UitvoeringExecutive Business 2
Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit4 jaar
KM-stand60.500 km

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor10
  
  

, datum: 29 december 2011

Ervaring met Avensis: Wij rijden nu 2 jaar met deze wagen. Absoluut geen klachten over. Bijna iedereen kijkt vies als je zegt dat je tevreden bent met een Toyota. Kan het ook niet helpen wij passen precies in het segment: grijs en 52.
CVT is geweldig. Mijn hobby is zo zuinig mogelijk rijden. Haal 5,8 liter op 100 km met deze wagen (rijd bijna nooit in de stad, heb ik een fiets voor.)
og nergens een zo makkelijk neerklapbare achterbank gezien.
Stille wagen, je hoort eigenlijk alleen de banden.

Dealer tot nu toe alleen voor standaardonderhoud. Las nogal eens over het niet zo krasbestendige interieur. Daar kan ik inkomen, zelfs als je loeizuinig bent zoals wij vind ik wel dat het erg snel krast. Krijg je van al dat gerecycle, haha!

Uitvoering1.8 CVT Buisness
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand20.000 km
DealerLouwman

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 2 november 2011

Ervaring met Avensis: Goede betrouwbare, ruime, fijne auto.
Interieur is van slechte kwaliteit, ziet binnen een jaar vol met krassen en putten, terwijl ik wel heel zuinig ben op de auto.

Uitvoering1.8 Comfort
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand60.000 km
DealerLouwman

Betrouwbaarheid7
Comfort5
Motor8
  
  

, datum: 23 maart 2010

Ervaring met Avensis: Topauto


Brandstofdiesel
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand2.500 km
DealerLouwman

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
 1 

XLLease
BMW 3-Serie BMW 3-Serie
★★★★☆
BMW 3-Serie BMW 3-Serie
★★★☆☆
BMW 3-Serie BMW 3-Serie
★★★★☆
Mercedes C-Klasse Mercedes C-Klasse
★★★★☆
 

Info

Test

Techniek

Prijs