3 maart 2015
Toyota Avensis

Toyota Avensis

Nieuwe Toyota Avensis debuteert in Geneve

Autozine
3 maart 2015 | De nieuwe Avensis beleeft vandaag zijn werelddebuut op de Autosalon van Genève. Toyota presenteert hier ook  Safety Sense, nieuwe actieve veiligheidssystemen die op nagenoeg elke Avensis standaard zijn. De nieuwe Toyota Avensis staat vanaf eind juni bij de Nederlandse dealers.
 

Toyota rust de nieuwe Avensis standaard uit met een omvangrijke actieve veiligheidsuitrusting. Toyota Safety Sense maakt gebruik van zowel een laser als een camera, beide geïntegreerd in een compacte unit die gemonteerd is achter de voorruit. Toyota Safety Sense omvat actieve veiligheidssystemen zoals:

Toyota Avensis
  • Pre-Collision System (PCS)
  • Lane Departure Alert (LDA)
  • Auto High Beam (AHB)
  • Road Sign Assist (RSA).

Toyota levert de nieuwe Avensis onder meer met een nieuwe 1.6 D-4D dieselmotor  (112 pk/82 kW) die in Nederland in de 20% bijtellingsklasse valt. Een handmatig te bedienen 6-bak is standaard. Een automatische transmissie (CVT) is optioneel op de Avensis 1.8 VVT-i en standaard op de Avensis 2.0 VVT-i. Door aanpassingen aan de voor- en achterwielophanging zijn de rijeigenschappen van de Toyota Avensis naar een hoger niveau getild wat heeft geleid tot meer rijcomfort.

Toyota Avensis

De uitrusting van de nieuwe Toyota Avensis is vanaf het uitrustingsniveau Aspiration voorzien van onder andere het multimediasysteem Toyota Touch 2 inclusief een parkeerhulp. Speciaal voor de zakelijke rijder zijn er speciale lease-uitvoeringen waaronder de Avensis Lease Pro met onder meer LED koplampen, privacy glass achter, lichtmetalen 17 inch velgen en uiteraard een Go Navigatiesysteem.

Toyota Avensis

Elke Avensis is standaard voorzien van airconditioning, cruise control met snelheidsbegrenzer, LED dagrijverlichting, Bluetooth, een USB-aansluiting en meerdere actieve veiligheidssystemen onder de noemer Toyota Safety Sense. Andere mogelijkheden zijn onder andere een panoramisch dak, alcantara/lederen bekleding, volledig lederen bekleding en meesturende koplampen.

Toyota Avensis

Het design van de nieuwe Avensis is geheel in lijn met Toyota's "Keen Look" designtaal. De scherp gelijnde koplampen met LED technologie en de LED dagrijverlichting geven de Avensis een eigen gezicht. Ook de achterlichtunits zijn voorzien van LED verlichting. Nieuw ontworpen lichtmetalen velgen met de keuze uit 16, 17 en 18 inch accentueren de dynamische lijnen.

Toyota Avensis

Het instrumentarium is vanaf de Aspiration voorzien van een 4,2-inch TFT kleurendisplay. Blikvanger is verder het grote 8 inch kleurentouchscreen dat zich middenin het dashboard bevindt. De stoelen zijn dusdanig ontworpen dat ze een zo goed mogelijke ondersteuning bieden, vooral tijdens lange autoritten.