18 januari 2017
 

Jedlix

Slim laden app nu beschikbaar voor Tesla

Autozine
18 januari 2017 | Jedlix maakt de "slim laden app" toegankelijk voor Tesla-bestuurders. De app vergroot het aandeel duurzame energie in de batterij en verlaagt de kosten, bleek uit een proef van energieleverancier Eneco onder 40 Tesla rijders. Jedlix is een dochter van energiebedrijf Eneco en heeft als missie om alle elektrische auto's op duurzame energie te laten rijden.

Jorg van Heesbeen, manager Business Development van Jedlix : "Met onze software koppelen we de elektrische auto direct aan het aanbod van duurzaam opgewekte energie. Daarmee verduurzamen we het opladen. Door gebruik te maken van de app wordt elektrisch rijden bovendien voordeliger. De app zoekt gedurende de laadtijd naar het laagste tarief. Uit een eerdere proef met 40 Tesla-rijders blijkt dat zij op die manier tot 15 procent kunnen besparen op de laadkosten. Bovendien biedt de app de mogelijkheid om zonder extra kosten ook thuis slim te laden".

Tesla

Volgens Van Heesbeen spreekt duurzaamheid veel Tesla rijders aan. "In Nederland rijden nu al meer dan 6,000 Tesla's, ongeveer de helft van alle volledig elektrische auto's. Deze vloot, met een gezamenlijk piekvermogen van ongeveer 60 MW, biedt een kans om de integratie van zon en wind energie te versnellen. Hiermee dragen de auto's bij aan emissieloze mobiliteit. In de toekomst kan onze dienst ook worden ingezet om congestie op het laagspanningsnet te voorkomen, mocht dit relevant worden", stelt Heesbeen.

De slim laden app van Jedlix is beschikbaar voor iOS en Android-telefoons onder de naam #ichargesmart.

Tesla levert eerste Model Y in NederlandTesla levert eerste Model Y in Nederland
24 augustus 2021
Tesla opent 6000e SuperchargerTesla opent 6000e Supercharger
25 maart 2021
MisterGreen verlaagt prijs Self DriveMisterGreen verlaagt prijs Self Drive
7 augustus 2020
Tesla opent eerste V3 SuperchargerTesla opent eerste V3 Supercharger
7 juli 2020
 

Info