4 maart 2014
Suzuki Celerio

Suzuki Celerio

Suzuki toont Celerio in Geneve

Autozine
4 maart 2014 | De Suzuki Celerio beleeft tijdens de internationale autoshow van Genève zijn Europese première. De Celerio zal leverbaar zijn in 9 kleuren en de productie voor de Europese markt start naar verwachting eind dit jaar. Prijzen en meer gedetailleerde gegevens zullen in aanloop naar de marktintroductie bekend worden gemaakt.

Op zoek naar een Suzuki Celerio?
bynco heeft er 1 vanaf € 7.245,-

Suzuki Celerio

De totale lengte van de Celerio bedraagt 3.60 meter en de breedte is 1,60 meter. Daarmee is de Celerio groter dan traditionele auto's in het A-segment. Door de hoogte van de carrosserie (1,53 meter) en het feit dat de daklijn nauwelijks afloopt, is ook de hoofdruimte groter dan gebruikelijk. Omdat de deuren forse formaten hebben en de stoelen hoog zijn geplaatst, is in- en uitstappen eenvoudig. De wielbasis (2,425 meter) belooft veel ruimte voor de inzittenden. De bagageruimte meet 254 liter.

Suzuki Celerio

De Celerio wordt aangedreven door een nieuw ontwikkelde 1.0 liter 3-cilinder dual injection motor met hoge compressie die 50 kW levert bij 6.000 tpm. Ook de versnellingsbak is geheel nieuw ontwikkeld. Deze realiseert niet alleen 30% minder wrijving en 40% minder vermogensverlies, maar is tevens 8% lichter. Ook op andere onderdelen werd fors gewicht bespaard, waardoor de Celerio wel groter en ruimer maar niet zwaarder is. Daarnaast is veel aandacht besteed aan aerodynamica. Deze combinatie leidt tot een laag brandstofverbruik en de CO2 uitstoot van 85 gr/km.

Met "Auto Gear Shift" biedt Suzuki de Celerio ook als automaat aan. AGS is een door Suzuki nieuw ontwikkeld systeem, waarbij de versnellingsbak en koppeling computergestuurd worden bediend.

Suzuki Celerio

Suzuki's "Total Effective Control Technology" (TECT) staat voor een serie veiligheidsvoorzieningen. Toepassing van zeer sterke staalsoorten, ESP, zes airbags, hill hold control en TPMS maken hier deel van uit.

Suzuki breidt programma Celerio uitSuzuki breidt programma Celerio uit
24 juli 2015
Suzuki maakt prijzen Celerio bekendSuzuki maakt prijzen Celerio bekend
20 november 2014
3 EuroNCAP sterren voor Suzuki Celerio3 EuroNCAP sterren voor Suzuki Celerio
5 november 2014
Suzuki onthult CelerioSuzuki onthult Celerio
6 februari 2014
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum