5 november 2014
Suzuki Celerio

Suzuki Celerio

3 EuroNCAP sterren voor Suzuki Celerio

Autozine
5 november 2014 | De Suzuki Celerio is getest door EuroNCAP. De eindscore voor de Celerio is 3 sterren, wat voornamelijk wordt veroorzaakt door het feit dat de geteste uitvoering beschikte over 4 airbags. Op de Nederlandse markt zal de Celerio vanaf het volumemodel echter met 6 airbags worden uitgerust. 

Op zoek naar een Suzuki Celerio?
bynco heeft er 1 vanaf € 7.245,-

Suzuki Celerio

Fabrikanten dienen het zogenaamde volumemodel (de naar verwachting meest verkochte uitvoering in Europa) aan te leveren voor de test. Deze specifieke uitvoering van de Celerio beschikte echter niet over gordijnairbags. Vooral dit gegeven resulteert in een eindscore van 3 sterren.

Suzuki Celerio

Dat betekent volgens Suzuki Nederland echter niet dat de Celerio onveilig is. Voor de Nederlandse markt wordt de Celerio vanaf het volumemodel (de zg. Comfort uitvoering) namelijk uitgerust met 6 airbags, waaronder 2 gordijnairbags. In tegenstelling tot een aantal andere modellen in het segment van de Celerio, beschermen deze gordijnairbags niet alleen de inzittenden voorin ook de inzittenden op de achterbank.

De lancering van de Celerio in Nederland staat gepland voor eind dit jaar. Tegen die tijd worden meer details, waaronder uitrustingsniveaus en prijzen bekend gemaakt.

AutoCoach
Suzuki breidt programma Celerio uitSuzuki breidt programma Celerio uit
24 juli 2015
Suzuki maakt prijzen Celerio bekendSuzuki maakt prijzen Celerio bekend
20 november 2014
Suzuki toont Celerio in GeneveSuzuki toont Celerio in Geneve
4 maart 2014
Suzuki onthult CelerioSuzuki onthult Celerio
6 februari 2014
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum