5 november 2014
Suzuki Celerio AGS
Nieuws

Suzuki Celerio

3 EuroNCAP sterren voor Suzuki Celerio

5 november 2014 - De Suzuki Celerio is getest door EuroNCAP. De eindscore voor de Celerio is 3 sterren, wat voornamelijk wordt veroorzaakt door het feit dat de geteste uitvoering beschikte over 4 airbags. Op de Nederlandse markt zal de Celerio vanaf het volumemodel echter met 6 airbags worden uitgerust. 

Fabrikanten dienen het zogenaamde volumemodel (de naar verwachting meest verkochte uitvoering in Europa) aan te leveren voor de test. Deze specifieke uitvoering van de Celerio beschikte echter niet over gordijnairbags. Vooral dit gegeven resulteert in een eindscore van 3 sterren.

Suzuki Celerio

Dat betekent volgens Suzuki Nederland echter niet dat de Celerio onveilig is. Voor de Nederlandse markt wordt de Celerio vanaf het volumemodel (de zg. Comfort uitvoering) namelijk uitgerust met 6 airbags, waaronder 2 gordijnairbags. In tegenstelling tot een aantal andere modellen in het segment van de Celerio, beschermen deze gordijnairbags niet alleen de inzittenden voorin ook de inzittenden op de achterbank.

De lancering van de Celerio in Nederland staat gepland voor eind dit jaar. Tegen die tijd worden meer details, waaronder uitrustingsniveaus en prijzen bekend gemaakt.