20 april 2016
Suzuki Baleno
Nieuws

Suzuki Baleno

Vier EuroNCAP sterren voor Suzuki Baleno

20 april 2016 - De nieuwe Suzuki Baleno heeft als eerste auto de nieuwste Euro NCAP-crashtest doorstaan en heeft vier sterren verdiend. Deze score is mede te danken aan Radar Brake Support, een actief veiligheidssysteem dat tot de standaarduitrusting van de Baleno High Executive behoort.

Op zoek naar een Suzuki Baleno 1.2 High Executive Smart Hybrid?
bynco heeft er 4 vanaf € 10.794,-

Suzuki Baleno 1.2 High Executive Smart Hybrid

Ondanks dat de nieuwe Suzuki Baleno met slechts 840 kilogram de lichtste auto in het B-segment is, heeft hij goed gescoord in de nieuwe Euro NCAP-crashtests. De Suzuki Baleno in High Executive uitvoering is bovendien uitgerust met Radar Brake Support. Dat was behalve de veilige constructie van de auto (een zeer stijve en aanrijdingsbestendige carrosserie) mede de aanleiding voor Euro NCAP om de Baleno met vier sterren te waarderen.

Suzuki Baleno

De basisversie van de Baleno scoorde drie sterren overall met een goede score in de categorieën 'bescherming volwassenen', 'bescherming kinderen' en 'bescherming voetgangers'.

Fabrikanten kunnen bij Euro NCAP voortaan kiezen voor een nieuwe 'dual rating' testmethode. Daarbij onderwerpt het veiligheidsinstituut zowel de basisversie als een luxere versie (die gewoonlijk met meer veiligheidsvoorzieningen is uitgerust) aan de, overigens weer strenger geworden, crashtests. De extra veiligheidssystemen zorgen in de categorie 'veiligheidsassistentie' voor een hogere score wat het voordeel voor de consument transparant moet maken. De Suzuki Baleno is de eerste en vooralsnog enige auto die op deze manier getest is.

De Suzuki Baleno is standaard voorzien van onder meer airconditioning, elektrisch bedienbare zijruiten voor en centrale deurvergrendeling. De Exclusive-versie is uitgerust met lichtmetalen 16" velgen, xenonverlichting, stoelverwarming, een MP3-/ cd-speler met Bluetooth, en buitenspiegels in carrosseriekleur. De meest complete versie High Executive voegt daar behalve Radar Brake Support ook climate control, keyless start, touchscreen DAB+-audio en navigatie, adaptieve cruisecontrol en een achteruitrijcamera aan toe.

De nieuwe Suzuki Baleno is vanaf eind mei verkrijgbaar. De prijzen maakt Suzuki binnenkort bekend.

AutoCoach
KwikFit