15 september 2015
Suzuki Baleno
Nieuws

Suzuki Baleno

Suzuki toont nieuwe Baleno op IAA 2015

15 september 2015 - Vandaag toont Suzuki de productieversie van de volledig nieuwe Baleno voor het eerst aan de wereld. De Baleno heeft een lengte van bijna 4 meter en is daarmee bijna 15 cm. langer dan een Suzuki Swift. De compacte hatchback combineert een sympathiek design met een opvallend fors bemeten bagage- (355 liter) en interieurruimte die volgens de fabrikant tot de grootste in deze klasse behoren. Net als alle nieuwe Suzuki's, is de Baleno gebouwd op een geheel nieuw, ultra stijf maar lichtgewicht platform.
AutoCoach

Bij de motorisering zijn er twee mogelijkheden. De 1.0 BoosterJet behoort tot een nieuwe generatie hypermoderne motoren met directe inspuiting en turbo. Deze motor koppelt zuinigheid aan kracht en souplesse en levert 82 kW / 112 pk bij 5.500 t.p.m.

Suzuki Baleno

Daarnaast is de Baleno leverbaar met de uit de Swift bekende 1.2 DualJet motor (66 kW / 90 pk bij 6.000 t.p.m.), die in de Baleno kan worden gekoppeld aan SHVS techniek. Met "Smart Hybrid Vehicle by Suzuki" wordt energie die vrijkomt bij het remmen opgeslagen in een lithium ion accu. Hiermee kunnen o.a. elektronische componenten worden gevoed, waardoor een minder zware loodaccu nodig is en de dynamo minder wordt belast. De motor wordt niet zoals gebruikelijk herstart d.m.v. een conventionele startmotor, maar met de ISG (Integrated Starter Generator) die wordt gevoed door de lithium ion accu. De ISG ondersteunt de motor bovendien tijdens het rijden en accelereren.

Suzuki Baleno

De Baleno is voorzien van uitgebreide veiligheidstechnieken. Daarnaast kan de hatchback worden uitgerust met uit de Suzuki Vitara bekende technieken als RBS (Radar Brake Support) en ACC (Adaptive Cruise Control), wat niet gebruikelijk is in deze klasse.

Suzuki Baleno

De nieuwe Baleno staat naar verwachting in april 2016 in de showroom van de Suzuki dealers. Meer informatie, waaronder prijzen en exacte uitvoeringen worden rondom de marktintroductie bekend gemaakt.

Op zoek naar een Suzuki Baleno 1.2 High Executive Smart Hybrid?
bynco heeft er 4 vanaf € 10.794,-

Suzuki Baleno 1.2 High Executive Smart Hybrid

KwikFit