21 oktober 2018
Feedback
Suzuki Baleno

Forum Suzuki Baleno

Reacties van eigenaren

  

, datum: 18 december 2017

Ervaring met auto: Gewoon doen, lekker ruim en zeer zuinig , gemiddeld verbruik 1 op 21.

Nieuw
Uitvoering1.2 Dynamic
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand15.000 km
DealerToonder

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor9
  
 
Reactie van: Heienoord, datum: 4 januari 2018

Antwoord: Ook ik heb een Baleno dynamic van 2017. Heerlijke auto. Lekker zuinig met brandstof en wegenbelasting. Ga lekker proefrijden en laat je overtuigen.

Reageer
  

, datum: 1 augustus 2017

Ervaring met auto: Inmiddels deze auto ruim 7 maanden in bezit en ruim 20.000 km ervaring achter de wielen. Wij zijn er mee naar de Noordkaap gereden en terug. Probleemloze vakantie gehad en veel km's gereden. Verbruik ligt gemiddeld tussen de 1:20 en 1:18.

Het (veer)comfort laat te wensen over. Paar keer door een stevige hobbel in de weg moeten rijden en dan bonkt de auto behoorlijk. Drempels nemen moet ook rustig aan gebeuren i.v.m doorslaan van de vering. Dat hadden ze echt beter moeten maken af fabriek. Ik heb zowel de voor- als achterveren voorzien van hulpveer blokjes en deze tussen de schroefveren geplaatst. Dat helpt aanzienlijk. Daarnaast heb ik de (stugge en lawaaierige) Bridgestone banden vervangen voor banden met een zachter compound. Hierdoor is de auto stukken stiller geworden en het rijgedrag en comfort is sterk verbeterd.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): 1e standaardbeurt is uitgevoerd. Prima geen bijzonderheden.

Ervaring met verkoop: Auto gekocht bij Suzuki dealer Klok en Thissen in Heemskerk. Uitstekende en klantgerichte garage. Zeer tevreden mee.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.2 H.E Hybrid
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand20.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort5
Motor8
  
  

, datum: 5 februari 2017

Ervaring met auto: Rijkelijk uitgeruste auto. Is erg zuinig. Gemiddeld verbruik tot nu toe 1:21

Ervaring met verkoop: Voor een B-segment auto, ben ik meer dan tevreden. Houd je van technische hoogstandjes, dan heeft heeft de 1.2 high executive Smart Hybrid het allemaal. Digitale radio, muziek afspelen via Spotify, het is allemaal mogelijk. De adaptieve cruisecontrole (remt vanzelf als je voorligger gas loslaat) is een genot. Autorijden is hierdoor zoveel veiliger.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.2 H.E Hybrid
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand2.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort7
Motor9
  
  

, datum: 12 augustus 2016

Ervaring met auto: Inderdaad zuinig te rijden, gemiddeld 4,5 L / 100 km is goed haalbaar zonder als een bejaarde te gaan rijden! (toerenteller rond de 2000, op de snelweg iets meer)

Nieuw

Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km
Dealer Centrum

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor8
  
 
Reactie van: Schelstr, datum: 23 augustus 2016

Antwoord: Ook ik ben dik tevreden over het gebruik, tot nu toe 1 op 19.

En al de luxe, super. Verder is de Baleno zeer stil en rijdt comfortabel. We hebben hem ongeveer een maand nu na onze Peugeot 107. De reden van deze aanschaf was het te verwachten verbruik en de wegenbelasting.

 
Reactie van: Dpmvdheuvel, datum: 3 februari 2017

Antwoord: Sinds juli 2016 een Baleno Exclusief 12 l. Slechte start gemaakt ivm dwijl gedrag op autoweg rechtuit. Zeer goede service en betrokkenheid van de dealer in Nw.gein een nieuw stuurhuis en corrigerend van de wielen weer een fijne, zeer zuinige, zeer ruime betrouwbare auto. Km stand inmiddels 13.000. 1 op 20 maar zo.

 
Reactie van: M. Vanweert11, datum: 16 mei 2017

Antwoord: Ik ben ook in het bezit van een Baleno 1.2 High Executive Smart Hybrid, nieuw gekocht in augustus 2016, huidige km.stand 3.929. Waar ik nu al een geruime tijd last van heb: op het moment dat de auto afremt op de motor, met name in de 2e versnelling, van ongeveer 1500 toeren terug naar 900, een schavend/schurend geluid duidelijk hoorbaar vanuit de versnellingsbak.

Terug naar de garage, hebben het ook geconstateerd en in overleg met de importeur enkele lagers vervangen. De reparatie heeft half maart plaatsgevonden en het zou verholpen zijn. Nu 2 maanden later wederom hetzelfde euvel, weer terug naar de garage, zij wederom contact met de importeur, helaas het is niets ernstigs, hoort blijkbaar nu eenmaal bij dit type Baleno, krijg ik te horen, kunnen niets voor mij betekenen.

Enige optie dat een monteur van hen, die volgende week toch naar de importeur moet, met mijn auto gaat en dat ze hem daar dan 'nakijken' voor een second opinion. Aangezien ik daar niets voor voel, wil ik graag weten of heeft iemand dezelfde ervaring heeft met deze auto?

 
Reactie van: Mark, datum: 16 mei 2017

Antwoord: Is dat niet simpelweg het geluid van het regenereren dat hoort bij een hybride? Zonder regenereren werkt hyrbide niet.

En het feit dat men aanbiedt de auto naar de importeur te rijden lijkt mij een voorrecht. Uw garage denkt echt met u mee!

 
Reactie van: M. Vanweert11, datum: 16 mei 2017

Antwoord: Beste Mark.
Ik dacht eerste instantie ook aan het geluid van het opladen van de extra accu, maar de werkplaats en de importeur dachten hier blijkbaar anders over.

Mijn auto naar de importeur, geen probleem, maar dat ze dan met mijn auto fysiek daar naar toe rijden (volgens hen ongeveer 300 km heen en terug), voor een 'second-opinion' en dan ben ik bang dat het antwoord niet anders wordt. Daarom heb ik ook een soort van oproep geplaatst. Ik ga er vanuit dat dan iedereen met de dezelfde Baleno dit geluid moet ervaren. Stel dat er meerderen zijn, kunnen we gezamenlijk reageren, omdat ik echt het gevoel heb dat ik met een kluitje het riet word ingestuurd, blijkbaar ben ik namelijk weer de enige met dit probleem.

 
Reactie van: J. Berg25, datum: 1 augustus 2017

Antwoord: Bij mij zijn geen bijgeluiden hoorbaar. Inmiddels staat de teller op ruim 20.000 km. Probleemloze auto. Hoe is het afgelopen met uw gemeldde probleem van het bijgeluid?

 
Reactie van: M. Vanweert11, datum: 13 oktober 2017

Antwoord: Beste J. Berg.
Heeft u ook de Smart Hybrid uitvoering?
Letterlijke tekst van Suzuki Nederland: "Alleen tijdens het regenereren produceerde de dynamo unit vanuit de Baleno met Smart Hybrid inderdaad een klein gierend geluidje." Zodra de motor goed op temperatuur is, ontstaat het schavend geluid, zodra je dit hoort, dan blijf je het ook horen en ik stoor me er dan ook echt aan.

Reageer