25 november 2020
 

Subaru

Subaru opent AI Lab

Autozine
25 november 2020 | Subaru opent de deuren van Subaru Lab, een gloednieuw Artificial Intelligence-ontwikkelingscentrum. De opening vindt volgende maand plaats in Tokio.Het nieuwe Subaru Lab moet dienen als kernbasis voor de verdere ontwikkeling van EyeSight en verscheidene ArtificiaI Intelligence-toepassingen. Diverse gegevens over ondermeer AI, beeldverwerking, camera's, sensoren en voertuigbesturing zullen er worden verzameld en worden verwerkt. De bedoeling is om sneller te kunnen schakelen in het ontwikkelen, produceren en optimaliseren van bestaande en nieuwe veiligheidssystemen voor auto's.
Vandebron
Info

Het ontwikkelen van in-house veiligheidssystemen behoort tot de kernmissie van Subaru. Het merk creëert AI-algoritmen die over de hele wereld kunnen worden toegepast. Data wordt verzameld vanuit alle hoeken van de wereld, zowel van het ijskoude Siberië tot de verschroeiende woestijn. Al deze AI-algoritmen worden direct op het voertuig gezet en continu getest.

Subaru

Tegelijkertijd wordt getest of de technologie natuurlijk aanvoelt en of ze voldoet aan de behoeften van mensen. Deze cyclus gebeurt niet alleen in het Subaru Lab, maar ook in realistische omstandigheden overal ter wereld zodat deze AI-toepassingen door iedereen kunnen worden gebruikt.

Subaru streeft naar nul verkeersdoden bij inzittenden van Subaru's en betrokkenen bij aanrijdingen met Subaru-voertuigen, inclusief voetgangers en fietsers in 2030. Subaru werkt aan het verbeteren van bestaande veiligheidssystemen en het ontwikkelen van nieuwe veiligheidssystemen. Het Artifcial Intelligence beoordelingsvermogen is daarbij een van de belangrijkste factoren om het gerenommeerde EyeSight-rijhulpsysteem te kunnen optimaliseren. Zo streeft het Japanse merk naar veiligheidsfuncties die voor iedereen haalbaar zijn.

Door het openen van het Subaru Lab zal Subaru niet alleen veel preciezer eigen technologieën kunnen ontwikkelen, het laat ook toe sneller partnerships op te zetten met onder andere IT-bedrijven. Eén van die nieuwe partnerships is Xilinx, een toonaangevende leverancier van automotive-oplossingen. Xilinx levert de nieuwe multiprocessor system-on-a-chip voor het next-gen EyeSight-systeem.

De EyeSight-stereocamera's vormen de kern van Subaru's ADAS-toepassingen. In tegenstelling tot andere oplossingen, scant de beeldverwerkingstechnologie het next-gen systeem en wordt heel de omgeving razendsnel verwerkt en vastgelegd door de stereocamera's. Deze creëren zeer nauwkeurige 3D-puntenwolken, waardoor geavanceerde functies mogelijk zijn zoals pre-collision braking op een kruispunt en hulp bij hands-off rijden in verkeersopstoppingen op een snelweg.

De Xilinx-technologie speelt hierbij een belangrijke rol. De Xilinx-chips bevatten ingebouwde mogelijkheden om aan de strikte Automotive Safety Integrity Level (ASIL)-vereisten te voldoen.

Remschijf.nl
Subaru kondigt elektrische auto aanSubaru kondigt elektrische auto aan
14 december 2020
Subaru introduceert Outback X-ExploreSubaru introduceert Outback X-Explore
30 juli 2020
5 EuroNCAP sterren voor Subaru Forester5 EuroNCAP sterren voor Subaru Forester
4 december 2019
Subaru introduceert Rear Seat ReminderSubaru introduceert Rear Seat Reminder
10 oktober 2019