26 april 2002
Subaru Impreza (2000 - 2007)

Subaru Impreza (2000 - 2007)

de subaru impreza wrx is tijdelijk bereikbaar voor een groter publiek

Autozine
26 april 2002 | Subaru Nederland heeft de hand weten te leggen op een aantal exemplaren van een even adembenemende als gunstig geprijsde auto: de Impreza WRX Unlimited AWD. Voor deze uitvoering hanteert Subaru een prijs van "slechts" 26.995,- euro.

Wie mocht denken dat de 'Unlimited' over een sterk uitgeklede standaarduitrusting beschikt komt bedrogen uit. Want afgezien van het feit dat de WRX Unlimited onderhuids volledig overeenkomt met die van de al langer leverbare turboversie (permanente All Wheel Drive, tweeliter turbomotor met intercooler van 218 pk, top 230 km/h, acceleratie naar '100' in 6,2 sec.), mag ook de uitrusting van de Unlimited gezien worden. Zo beschikt deze speciale serie eveneens over onder meer kuipstoelen, airbags, een lederen Momo-stuur, een in leer uitgevoerde handremgreep, dito pookknop, 17 inch lichtmetalen wielen, ABS en side-skirts.

Subaru Impreza (2000 - 2007)

Waaraan is de Subaru Impreza WRX Unlimited AWD dan wel te herkennen: in de eerste plaats aan de sportgrille in carrosseriekleur. Voorts ligt de grille zelf nu iets meer verzonken en heeft deze bovendien fijnere 'mazen'. En als finishing touch kenmerkt de Impreza WRX Unlimited zich door zijn subtiele Unlimited-aanduiding aan voor- en achterzijde, en op de flanken pal voor de achterwielen.

De Unlimited-uitvoering vormt, alhoewel tijdelijk, een welkome aanvulling van het Impreza WRX-programma. Als gevolg van deze gunstig geprijsde Impreza WRX Unlimited AWD is de 'civiele rallyauto' nu immers bereikbaar voor een veel groter publiek, zonder dat er van een 'kale' of'uitgeklede' versie kan worden gesproken.

Subaru Impreza WRX STI nu als ExecutiveSubaru Impreza WRX STI nu als Executive
15 september 2006
Nieuw instapmodel voor Subaru ImprezaNieuw instapmodel voor Subaru Impreza
31 augustus 2006
Subaru Impreza ingrijpend vernieuwdSubaru Impreza ingrijpend vernieuwd
15 januari 2003
Hoogste score voor Subaru Impreza crashHoogste score voor Subaru Impreza crash
31 mei 2002
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum