15 september 2006
Subaru Impreza (2000 - 2007)

Subaru Impreza (2000 - 2007)

Subaru Impreza WRX STI nu ook in Executive-uitvoering

Autozine
15 september 2006 | Subaru introduceert een even belangrijke als (on)opmerkelijke uitvoering van de Impreza WRX STI. (On)opmerkelijk, want de nieuwe Impreza WRX STI Executive beschikt over dezelfde technische specificaties als de WRX STI, maar dan in combinatie met een decenter uiterlijk.

Het vermogen en het weggedrag van de Impreza WRX STI, spreken velen aan. Deze rechtstreekse afgeleide van Subaru's rallyauto met 2,5 liter turbomotor van 206 kW (280 pk) toont de buitenwereld duidelijk wat hij in huis heeft, onder meer aan de hand van zijn opvallende, goudkleurige rallywielen en grote achterspoiler. Echter, niet iedereen wil de rallyachtergrond van de Impreza WRX STI met uiterlijk vertoon benadrukken, zo bleek. Vandaar dat Subaru nu de - gelijkgeprijsde - Impreza WRX STI Executive lanceert. Een auto met alle kwaliteiten van de STI, maar dan in een aangepaste, decentere trim.

Subaru Impreza (2000 - 2007)

Uiteraard beschikt de Impreza WRX STI Executive ook over Symmetrical AWD, een close ratio zesversnellingsbak, Subarus Drivers Controlled Center Differential (DCCD), etcetera. De WRX STI Executive onderscheidt zich uiterlijk door zilverkleurige 17-inch lichtmetalen wielen, een bescheiden kofferklepspoiler, het ontbreken van de dakspoiler, in de voorbumper geintegreerde mistlampen en zwarte Brembo-remklauwen met witte opdruk, terwijl het interieur voorziet in lederen bekleding op basis van de stoelen uit de WRX. De Executive-uitvoering biedt voorts keuze uit drie rustige metallic kleuren: zilver, donkergrijs en zwart. Op speciale bestelling is de auto bovendien verkrijgbaar in wit.

Net als de Impreza WRX STI kost de nu eveneens leverbare Impreza WRX STI Executive € 52.285,-.

Nieuw instapmodel voor Subaru ImprezaNieuw instapmodel voor Subaru Impreza
31 augustus 2006
Subaru Impreza ingrijpend vernieuwdSubaru Impreza ingrijpend vernieuwd
15 januari 2003
Hoogste score voor Subaru Impreza crashHoogste score voor Subaru Impreza crash
31 mei 2002
Subaru introduceert de Impreza WRX STiSubaru introduceert de Impreza WRX STi
26 mei 2002
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum