31 mei 2002
Subaru Impreza (2000 - 2007)

Subaru Impreza (2000 - 2007)

de subaru impreza behaalt de hoogste score in een amerikaanse crashtest

Autozine
31 mei 2002 | De zegereeks is compleet voor Subaru. Nadat eerder al de Subaru's Legacy AWD en Forester AWD de hoogste score behaalden in de botsproeven door het Amerikaanse Insurance Institute for Highway Safety (IIHS), is onlangs ook de Subaru Impreza AWD op succesvolle wijze uit de tests tevoorschijn gekomen.

Daarmee zijn nu alle drie de modellen Legacy, Forester en Impreza door het IIHS onderscheiden met de eervolle titel Beste Keuze ('Best Pick'). Het Insurance Institute for Highway Safety, een non-profit organisatie, testte dit jaar 15 modellen in de klasse van de Impreza AWD, door er een serie botsproeven mee uit te voeren. Het betreft hier een frontale offset test, een zo realistisch mogelijke botsproef die vergelijkbaar is met de officiele tests zoals die in Australie en Europa worden uitgevoerd. Het IIHS voert de botsproeven uit met een snelheid van 40 mph (64 km/h).

Subaru Impreza (2000 - 2007)

Na de offset botsproef wordt door de specialisten van het IIHS minutieus gekeken naar de gevolgen, waarbij extra gelet wordt op drie factoren: de mate van vervorming van het passagierscompartiment, de staat van de in de auto aanwezige dummy en de werking van alle in de auto aanwezige veiligheidssystemen. Deze factoren kunnen gewaardeerd worden met vier niveaus: goed, acceptabel, marginaal en matig.

Uiteindelijk kreeg de Impreza AWD de hoogste score van het IIHS. Dit naar aanleiding van het feit dat de Subaru op alle punten met een 'Goed' werd gewaardeerd. Dit was overigens bij slechts twee van de vijftien geteste auto's het geval. "Alle metingen die we met de Subaru hebben uitgevoerd wijzen op een laag risico op verwondingen voor de inzittenden", zo verklaarde IIHS-president Brian O'Neill na afloop van de botsproeven. Hij sprak dan ook van "een buitengewoon goede prestatie".

Dutchlease
Subaru Impreza WRX STI nu als ExecutiveSubaru Impreza WRX STI nu als Executive
15 september 2006
Nieuw instapmodel voor Subaru ImprezaNieuw instapmodel voor Subaru Impreza
31 augustus 2006
Subaru Impreza ingrijpend vernieuwdSubaru Impreza ingrijpend vernieuwd
15 januari 2003
Subaru introduceert de Impreza WRX STiSubaru introduceert de Impreza WRX STi
26 mei 2002
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum