16 augustus 2002
Subaru Forester (2002 - 2008)

Subaru Forester (2002 - 2008)

goede resultaten bij botsproeven voor nieuwe subaru forester

Autozine
16 augustus 2002 | Na de eerste Subaru Forester, de Subaru Legacy en de Subaru Impreza heeft nu ook de nieuwe Forester goed gepresteerd in de botsproeven van het Amerikaanse Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). In zijn categorie SUV's werd de nieuwe Forester zelfs aangewezen als favoriet ('best pick'), terwijl hij 'overall' de (hoogst haalbare) kwalificatie 'Good' kreeg.

De opzet van de crashtests door het Amerikaanse instituut is vergelijkbaar met de crashtests zoals die elders op de wereld worden uitgevoerd. Het IIHS-testprogramma omvat bijvoorbeeld een zogenaamde offset botsproef bij een snelheid van 40 mijl, oftewel 64 kilometer per uur. Aan de hand van diverse ijkpunten (deformatie van het interieur, risico op verwondingen, effectiviteit airbags) krijgt de betreffende auto dan de waardering 'Good', 'Acceptable', 'Marginal' of 'Poor'.

Subaru Forester (2002 - 2008)

Het verhogen van het veiligheidsniveau was een van de speerpunten bij de ontwikkeling van de nieuwe Forester AWD. De auto kreeg onder meer een sterkere kooiconstructie en kreukelzones die de botsenergie absorberen. Dat, opgeteld bij de stabiliteit van de auto dankzij het relatief lage zwaartepunt (horizontaal geplaatste boxermotor, gebruik van aluminium carrosseriedelen) en de standaard permanente All Wheel Drive, maken van de auto bijzonder als het om veiligheid gaat. Overigens werd de nieuwe Subaru Forester door de IIHS ook met 'Good' gewaardeerd bij de botsproef met lage snelheid (5 mph of wel 8 km/h), waarbij gekeken wordt naar de gevolgen daarvan aan zowel de voor- als de achterzijde van de auto.

De nieuwe Subaru Forester AWD wordt in de Benelux-markt in de eerste helft van september geintroduceerd.

Nieuwe uitvoeringen van Subaru ForesterNieuwe uitvoeringen van Subaru Forester
14 november 2007
Subaru bouwt miljoenste ForesterSubaru bouwt miljoenste Forester
29 maart 2006
Subaru Forester veiligste SUV bij IIHSSubaru Forester veiligste SUV bij IIHS
1 oktober 2003
Veiligheidsprijs voor Subaru ForesterVeiligheidsprijs voor Subaru Forester
5 april 2003
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum