1 oktober 2003
Subaru Forester (2002 - 2008)

Subaru Forester (2002 - 2008)

Subaru Forester als veiligste getest in Amerikaanse crashtest

Autozine
1 oktober 2003 | Ook de jongste generatie van de Subaru Forester heeft de crashtest van het Amerikaanse Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) glansrijk gewonnen. Als enige van de twaalf geteste SUV's (Sports Utility Vehicles) kreeg de Forester bij zowel de frontale crashtest als bij een botsing van opzij de hoogst haalbare beoordeling 'Goed'. Liefst zeven andere deelnemers werden beoordeeld als 'Slecht'.
AutoCoach

Bij de drie belangrijkste testcriteria -vervorming van het passagierscompartiment bij een botsing, risico op letsel op de bestuurdersplaats en werking van het beveiligingssysteem voor de inzittenden- kwam de Forester met afstand als beste naar voren. In tegenstelling tot de concurrentie lag het risico op letsel bij de inzittenden met name bij een frontale botsing op vrijwel alle beoordelingscriteria in het 'groene gebied'. Het passagierscompartiment van de Forester bleek bij een botsing met een snelheid van circa 65 km/h nagenoeg onvervormbaar en daarmee overtrof de Subaru al zijn tegenstanders. Bovendien lag bij geen van de andere geteste voertuigen het risico op letsel van de bestuurder zo laag als bij de Subaru Forester .

Subaru Forester (2002 - 2008)

De andere deelnemers aan de test waren de Hyundai Santa Fe, Honda CR-V, Ford Escape, Mazda Tribute, Jeep Wrangler, Honda Element, Saturn Vue, Mitsubishi Outlander, Land Rover Freelander, Suzuki Vitara en Toyota RAV4.

"De Subaru Forester is de enige auto uit de test die niet alleen bij een frontale botsing, maar ook bij een botsing van opzij goed scoort", licht Brian O'Neill, hoofd van het IIHS, toe. "Alleen als de resultaten voor beide crashtests goed zijn, hebben de inzittenden bij een ongeval een laag risico op letsel". Op grond van zijn overtuigende testresultaten kreeg de Subaru Forester van het IIHS de aanbeveling 'Beste keus'.

Nieuwe uitvoeringen van Subaru ForesterNieuwe uitvoeringen van Subaru Forester
14 november 2007
Subaru bouwt miljoenste ForesterSubaru bouwt miljoenste Forester
29 maart 2006
Veiligheidsprijs voor Subaru ForesterVeiligheidsprijs voor Subaru Forester
5 april 2003
Nieuwe Forester bij SubaruNieuwe Forester bij Subaru
31 augustus 2002
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum