5 april 2003
Subaru Forester (2002 - 2008)

Subaru Forester (2002 - 2008)

Veiligheidsprijs voor Subaru Forester

Autozine
5 april 2003 | Onlangs is de Subaru Forester AWD in Australie met een vijfsterren-waardering gekroond tot 'Safest Compact 4WD'. Dit naar aanleiding van een reeks botsproeven door het onafhankelijk opererende onderzoeksinstituut ANCAP (Australian New Car Assessment Program). Deze instantie werkt samen met soortgelijke instituten in Europa, Japan, Korea en de VS, waarmee alle ervaringen ook worden uitgewisseld.
AutoCoach

Het ging bij de ANCAP-tests om drie botsproeven. Allereerst een zijdelingse aanrijding (side-impact test), waarbij met een snelheid van 50 kilometer per uur op de flank van de Forester werd ingereden. Ten tweede een zogenaamde offset crash test op een vast obstakel met een snelheid van 64 km/h en tenslotte een zijdelingse aanrijding tegen een vaste paal, met een snelheid van 29 km/h. Van het maximaal te behalen puntentotaal (37) werd de Subaru Forester uiteindelijk gewaardeerd met 32,78 punten, goed voor de hoogste score: vijf sterren.

Subaru Forester (2002 - 2008)

Volgens Nick Senior, General Manager Subaru Australia, is de nieuwe vijfsterren-status voor de Forester het gevolg van alle inspanningen die Subaru zich tijdens de ontwikkelingsperiode getroost om zijn producten zo veilig mogelijk te maken. "Dat de veiligheid van onze Forester AWD, als eerste Japanse auto in de historie van de ANCAP-tests, is bekroond met vijf sterren, bewijst dat ook dit type auto zijn inzittenden optimaal kan beschermen", stelde Senior tijdens een persconferentie.

Nieuwe uitvoeringen van Subaru ForesterNieuwe uitvoeringen van Subaru Forester
14 november 2007
Subaru bouwt miljoenste ForesterSubaru bouwt miljoenste Forester
29 maart 2006
Subaru Forester veiligste SUV bij IIHSSubaru Forester veiligste SUV bij IIHS
1 oktober 2003
Nieuwe Forester bij SubaruNieuwe Forester bij Subaru
31 augustus 2002
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum