28 augustus 2015
Smart ForTwo Cabrio

Smart ForTwo Cabrio

Smart onthult nieuwe ForTwo cabrio

Autozine
28 augustus 2015 | Smart introduceert een nieuwe generatie van de ForTwo Cabrio. De tweezitter met open dak beleeft zijn wereldpremière in september op de IAA in Frankfurt. De nieuwe Smart cabrio kan vanaf half november besteld worden en de eerste modellen staan vanaf februari 2016 bij de dealers.

Op zoek naar een Smart ForTwo Cabrio?
bynco heeft er 4 vanaf € 13.840,-

Smart ForTwo Cabrio

Drie auto's in één: met een druk op de knop wordt de nieuwe Smart cabrio getransformeerd van gesloten tweezitter tot een auto met een groot vouwschuifdak, of tot een volwaardige cabriolet met de stoffen kap geheel geopend. Daardoor kan het rijden in de frisse lucht aangepast worden aan de weersomstandigheden of aan de stemming van de bestuurder. Deze flexibiliteit van de stoffen tritop kap en de wegneembare dakbalken is een speciale eigenschap; en niet alleen in dit segment.

Smart ForTwo Cabrio

De nieuwe Smart cabrio (lengte/breedte/hoogte: 2,69/1,66/1,55 m) is duidelijk herkenbaar als lid van de nieuwe generatie Smart. De aanblik, met de grille in honingraatdesign en de ruitvormige koplampen is onmiskenbaar die van een Smart. De B-stijl is smaller dan die van de gesloten variant en de styling van de tridion veiligheidskooi is progressiever, waardoor de Smart ForTwo cabrio een sportiever en dynamischer uiterlijk krijgt.

Er is keuze uit drie verschillende kleuren voor de stoffen tritop kap: blauw (denimlook), rood of zwart. De interieurhemel is altijd grijs. De wegneembare dakbalken die in de achterklep opgeborgen kunnen worden hebben de tridion kleur.

Smart ForTwo Cabrio

Als de zon tevoorschijn komt kan de berijder van een Smart ForTwo cabrio snel reageren: de stoffen kap kan volledig automatisch binnen 12 seconden geopend worden; zelfs tijdens rijden op topsnelheid. Met de 3-knops sleutel kan de kap ook van buitenaf geopend worden via de afstandsbediening.

Met een oppervlak van 1,8 m2 is de stoffen tritop kap ongeveer vier  procent groter dan die van zijn voorganger. De buitenzijde is vervaardigd van bijzonder lichtvast polyacrylaat, de binnenzijde bestaat uit een mix van polyester/katoen. Daartussen zit een rubber laag. De stoffen kap is 20 mm dik. De achterruit is verwarmd en bestaat uit glas.

Smart ForTwo Cabrio
AutoCoach

De torsiesterkte van de Smart ForTwo cabrio is met ongeveer 15 procent verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. De materialen die gebruikt zijn bestaan uit een hoog aandeel onder hoge temperaturen gevormd staal van ultrahoge sterkte en verschillende gelaagde staalsoorten van maximale sterkte. Verder is deze cabrio vergeleken met de coupé op belangrijke plaatsen versterkt. De modificaties omvatten een grote stalen dwarsbalk onder het voertuig, twee torsieschotten voor en achter onder het voertuig en een buis binnen in de A-stijlen van ultrasterk  staal.

De nieuwe Smart ForTwo cabrio voldoet niet alleen aan de verplichte crashtests (met een veiligheidsconcept dat onder andere de tridion veiligheidskooi, typisch voor dit merk, voor efficiënte absorptie van energie omvat) maar ook aan de extra eisen die Mercedes-Benz aan crashtests stelt en waarbij vaak nóg strengere eisen gelden. Zoals de 'roof-drop' test. Daarbij valt de carrosserie in een flauwe hoek vanaf een hoogte van 50 cm. op de dakconstructie en wordt één van de twee A-stijlen vol belast. Assistentiesystemen die vroeger uitsluitend beschikbaar waren op voertuigen van een hogere klasse helpen om ongevallen te voorkomen. Denk daarbij aan ESP van de nieuwste generatie met zijwindassistent en hill start assist (standaard), automatische afstandswaarschuwing (optioneel) en spoorassistent (optioneel).

Smart ForTwo Cabrio

De nieuwe cabrio wordt in eerste instantie geleverd met twee driecilinder motoren met 52 kW/71 pk en 66 kW/90 pk. Beide motoren kunnen gecombineerd worden met de handgeschakelde vijfversnellingsbak of de Twinamic automatische transmissie met dubbele koppeling. Het spreekt voor zich dat de Smart ForTwo cabrio  met een draaicirkel van 6,95 m over de extreme wendbaarheid beschikt die typisch is voor dit merk.

Naast de drie uitrustingslijnen passion, prime en proxy is er keuze  uit een uitgebreide reeks veiligheids- en comfortuitrustingen; waaronder noviteiten zoals Smartphone-integratie met MirrorLink (standaard in combinatie met het Smart Media-System) of het Urban Style pakket (inclusief zwarte wielkasten en verlaagd onderstel). Het elegante interieur is van hoge kwaliteit en komt overeen met die van de gesloten variant met standaard twee zonnekleppen met make-up spiegels, middenconsole met schuiflade en kledinghaken achterin. Een windscherm is optioneel leverbaar.

Smart ForTwo Cabrio

Het testprogramma voor open voertuigen van Mercedes-Benz Cars is zeer uitgebreid en identiek voor alle modellen. De nieuwe ForTwo cabrio is daarom onderworpen aan dezelfde tests als bijvoorbeeld de nieuwe S-Klasse Cabriolet van Mercedes-Benz. In een duurtest bijvoorbeeld werd het openen en sluiten van de stoffen kap gesimuleerd over de gehele levensduur van het voertuig. Voor deze test van componenten, die 20.000 cycli omvat, moeten de kap en het kapmechanisme zichzelf bewijzen in een geklimatiseerde ruimte. Het functioneren moet gehandhaafd blijven bij temperaturen tussen -15 en +80 graden Celsius.

De 'wasstraattest' geeft de garantie dat de inzittenden van een Smart cabrio te allen tijde droog blijven. Na 500 wasbeurten komen de eisen volledig overeen met die, welke aan de coupé gesteld worden. Naast deze tests in de ontwikkelingsfase wordt elke Smart cabrio individueel extra getest op lekkages: aan het eind van de productielijn in de fabriek in Hambach wordt elk voertuig 7 minuten lang met water besproeid met een gestandaardiseerde hoeveelheid water.

Smart ForTwo Cabrio

De Smart ForTwo cabrio kan vanaf medio november besteld worden en staat vanaf februari 2016 bij de dealer.

Profile
Smart ForTwo Cabrio nu ook als BrabusSmart ForTwo Cabrio nu ook als Brabus
1 maart 2016
Nieuwe Smart ForTwo Cabrio vanaf maartNieuwe Smart ForTwo Cabrio vanaf maart
1 februari 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum