1 maart 2016
Smart ForTwo Cabrio

Smart ForTwo Cabrio

Smart ForTwo Cabrio nu ook als Brabus

Autozine
1 maart 2016 | De Smart Cabrio is de meest exclusieve manier om een ForTwo te rijden. Nu gaat die exclusiviteit een stap verder met het gelimiteerde speciale model Smart ForTwo Cabrio BRABUS edition, dat in Genève zijn wereldpremière beleeft. De exclusieve lak light blue matt voor de bodypanels, tridion veiligheidskooi en grille is een herkenbaar element van de 66 kW/90 pk sterke tweezitter, net als de stoffen tritop kap in de kleur titan grey. Nog een nieuwtje bij Smart in Genève is het nieuwe BRABUS Sport pakket voor alle 52- en 66 kW-versies van de nieuwe generatie Smart.

Op zoek naar een Smart ForTwo Cabrio?
bynco heeft er 4 vanaf € 13.840,-

Smart ForTwo Cabrio

Van de Smart ForTwo Cabrio BRABUS edition, die vanaf mei bij de dealers staat, verschijnen slechts 200 exemplaren. De exclusieve lak light blue matt voor de bodypanels, tridion veiligheidskooi en grille is een opvallend kenmerk, net als de stoffen tritop kap in titan grey en het BRABUS edition-embleem in de spiegeldriehoek.

Smart ForTwo Cabrio

Het exclusieve uiterlijk krijgt een vervolg in het zwart-blauwe interieur. In het dashboard is een combinatie van kunstleder en stof met meshstructuur verwerkt. Andere herkenbare features zijn blauwe accentdelen en blauwe siernaden op het dashboard en stoelen in lederlook.

De Smart ForTwo Cabrio BRABUS edition is gebaseerd op de 66 kW/90 pk sterke Cabrio met Twinamic zestraps automatische transmissie met dubbele koppeling, uitrustingslijn passion en het nieuwe BRABUS Sport pakket (zie volgende paragraaf voor meer details). Andere standaard voorzieningen zijn bijvoorbeeld stoelverwarming voor de bestuurder en passagier, Opberg pakket, Cool & Media pakket, LED & Sensor pakket, Comfort pakket en grotere brandstoftank van 35 liter. De Smart ForTwo Cabrio BRABUS edition is vanaf maart te bestellen en vanaf mei in Nederland leverbaar. Prijzen beginnen bij € 24.650.

Smart ForTwo Cabrio

Vanaf dit voorjaar biedt het nieuwe BRABUS Sport pakket liefhebbers  meer mogelijkheden om hun Smart te individualiseren. Uiterlijke onderscheidende voorzieningen zijn de BRABUS frontspoiler en achterspoiler in bodypanelkleur met achterdiffusor in matgrijs. Het BRABUS Sport pakket omvat daarnaast een 10 mm verlaagd BRABUS sportonderstel, evenals BRABUS lichtmetalen Monoblock IX velgen in matgrijs. Op de Smart ForTwo en ForTwo Cabrio meten ze respectievelijk 16 en 17 inch (voor/achter) en zijn ze geschoeid met banden in respectievelijk de maatvoeringen 185/50 R16 en 205/40 R17. In combinatie met het BRABUS Sport pakket krijgt de Smart forfour eveneens 17 inch velgen vóór met 185/45 R17 banden.

De aanpassing voor het interieur bestaat uit een driespaaks multifunctioneel sportstuur in leder met speciale BRABUS siernaden en een applicatie in antraciet. Schakelpaddles zijn standaard in combinatie met de twinamic automatische transmissie. Andere accenten zijn een BRABUS versnellingshendelknop in leder, BRABUS handremgreep in leder en sportpedalen in geborsteld rvs met rubbernoppen.

Smart ForTwo Cabrio

Het BRABUS Sport pakket is vanaf maart te bestellen voor de Smart ForTwo, Smart forfour en Smart ForTwo Cabrio met een 52 kW/71 pk- of 66 kW/90 pk-motor. De meerprijs voor het Sport pakket bedraagt € 1.932 voor de ForTwo en € 2.034 voor de Smart forfour. De eerste modellen met het BRABUS Sport pakket arriveren in april bij de dealers.

Nieuwe Smart ForTwo Cabrio vanaf maartNieuwe Smart ForTwo Cabrio vanaf maart
1 februari 2016
Smart onthult nieuwe ForTwo cabrioSmart onthult nieuwe ForTwo cabrio
28 augustus 2015
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum