28 november 2023
Smart #3
Nieuws

Smart #3

Smart #3 eind 2023 leverbaar in Nederland

28 november 2023 - SSmart lanceert eind dit jaar de nieuwe Smart #3, een SUV coupé die vanaf de lancering direct verkrijgbaar is in vijf varianten. De #3 is het tweede, volledig elektrische model dat het vernieuwde merk lanceert en heeft een sportief en elegant design. De nieuweling is net als de Smart #1 ontworpen door het designteam van Mercedes-Benz en werd op 18 april 2023 onthuld op Auto Shanghai.

Met zijn atletische rondingen en 'haaienneus' valt de Smart #3 op. De brede A-vormige grill en slanke LED-koplampen versterken de uitstraling. De 19-inch wielen, die bij de BRABUS-uitvoering 20-inch zijn, complementeren de sportieve uitstraling.

Smart #3

Het uiterlijk wordt weerspiegeld in de prestaties van de #3. Het piekvermogen varieert van 200 kW (272 pk) op vier van de vijf uitvoeringen tot 315 kW (428 pk). De acceleratie varieert van 5,8 seconden tot 3,7 seconden. In minder dan 30 minuten is de Smart #3 van 10 naar 80% opgeladen en klaar voor gebruik, onder ideale omstandigheden.

Uitrusting

Standaard zijn verschillende slimme rijassistentiesystemen, zoals een snelwegassistent (HWA) en automatische parkeerassistent (APA). De Smart #3 beschikt ook over Android Auto en Apple CarPlay, waarmee bestuurders Smartphonefuncties en apps naar het infotainmentdisplay kunnen overbrengen.

Om ervoor te zorgen dat het systeem altijd up-to-date is, implementeert Smart constructieve feedback om snel functies te ontwikkelen en met korte tussenpozen over-the-air (OTA) updates te publiceren die direct door de gebruiker kunnen worden geïnstalleerd. Zonder een bezoek aan een servicecentrum te hoeven brengen. In 2023 zijn voor Smart #1-rijders op deze wijze al vier OTA-updates succesvol uitgerold.

Pro

Naast de BRABUS, de 25th Anniversary Edition, de Premium en de Pro+ lanceert Smart een vijfde #3-uitvoering: de #3 Pro. Als instapmodel voor bestuurders die op zoek zijn naar een aantrekkelijkere prijs-kwaliteitverhouding, vormt deze Pro een aanvulling op het portfolio. Met zijn piekvermogen van 200 kW (272 pk) accelereert de Pro in 5,8 seconden van 0 naar 100 km/u.

Prijzen van de Smart #3 beginnen bij € 38.395.