15 oktober 2018
Skoda Scala

Skoda Scala

Nieuwe Skoda heet Scala

Autozine
15 oktober 2018 | SCALA. Dat wordt de naam van het nieuwe compacte model van Skoda. Na eerst het silhouet van het toekomstige compacte model te hebben getoond, geeft Skoda nu prijs hoe hij gaat heten. De naam stamt af van het Latijnse woord 'scala', dat letterlijk 'trap' of 'ladder' betekent. De naam staat ook synoniem voor de volgende grote stap van de Tsjechische autofabrikant in het compacte segment. Daarnaast heeft de Skoda SCALA nog een nieuw kenmerk: als eerste Europese productiemodel van het merk is de achterklep nu voorzien van afzonderlijke 'Skoda'-letters in plaats van een logo.
 

"Met de Skoda SCALA starten we een nieuw hoofdstuk in de compacte klasse," verklaart Bernhard Maier, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Skoda AUTO. "De auto is een compleet nieuwe ontwikkeling die in deze klasse standaarden zet op het gebied van technologie, veiligheid en design.'', vervolgt hij.

Skoda Scala

Met de SCALA presenteert Skoda voor de eerste keer zijn nieuwe ontwerptaal voor het exterieur en de binnenzijde. De nieuweling vertaalt het design van de onlangs op de Autosalon van Parijs onthulde Skoda VISION RS concept car door naar een productiemodel.

Daarnaast belooft Skoda met de SCALA ook een grote sprong voorwaarts op het gebied van technologie en biedt het Tsjechische merk straks innovatieve functies die tot nu toe alleen in het hogere segment te vinden zijn. Met de SCALA zet Skoda naar eigen zeggen grote stappen voorwaarts op het gebied van verschillende belangrijke ontwikkelingsstadia.