19 juni 2012
Skoda Rapid

Skoda Rapid

Skoda toont eerste beelden Rapid

19 juni 2012 | Škoda presenteert de eerste foto's van de nieuwe compacte hatchback: de Rapid. De Rapid speelt een centrale rol in Škoda's modellenoffensief en zal geleidelijk worden geïntroduceerd op de Europese markten vanaf de herfst van 2012. De Rapid is een aanvulling in het gamma tussen de Fabia en Octavia.

De Rapid is het eerste model dat de nieuwe designtaal van Škoda volledig laat zien. "Dit is een auto die een duidelijke boodschap heeft: scherpe en duidelijke lijnen, fris, tijdloos en elegant", zegt Eckhard Scholz, Škoda bestuurslid voor de technische ontwikkeling.

Skoda Rapid

De voorzijde van de Rapid toont typische Škoda designelementen. Het nieuwe logo staat zelfverzekerd op de stoere motorkap. De grille heeft een fijn getekende chroomrand en verticale lamellen. De koplamp unit heeft de vorm van een klaverblad.

De Rapid heeft een lange wielbasis met een coupé-achtig silhouet. De grote achterklep van de auto is niet alleen functioneel maar is tevens een design element. Daarnaast heeft de Rapid de, voor iedere Škoda, kenmerkende C-vorm achterlichten. Net als de Citigo is de Rapid voorzien van het nieuwe logo.

Skoda Rapid

Škoda's nieuweling claimt een verrassende binnenruimte ondanks de compacte buitenmaten (4,48 meter lang, 1,70 meter breed). Deze compacte hatchback belooft ruimte aan vijf inzittenden en hun bagage.

Er zijn vier benzine-en twee dieselmotoren beschikbaar. De Rapid wordt voor het eerst aan het publiek getoond tijdens de Autosalon van Parijs in oktober 2012.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!