19 januari 2022

Forum Skoda Rapid

Reacties van eigenaren

  

, datum: 21 september 2020

Ervaring met Rapid: Herken de signalen betreft "dreunen" besloten te investeren in wat meer kwaliteit betreft de banden (Quatrac 5) sinds dien is de auto echt stil.

Door een manoeuvre mijn schokdemper / stabilisator stangen moeten vervangen (eigen schuld).

Buiten de conform fabrieksschema betreft grote / kleine beurten geen problemen ervaren.

Rij gemiddeld 1 op 18 en moet bekennen best vlot te rijden. 1 op 19 moet haalbaar zijn

Auto voelt echt als een hoger segment. Gezien de 86 pk met de aanwezige turbo overweeg ik een chiptuning stage 1, ruimte naar 140 pk is niet nodig maar wel erg leuk..

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Investeer in goede banden, dreunen was een probleem. Niks meer op aan te merken sinds Quatrac 5 all season te rijden.

Uitvoering1.2 86pk
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit3 jaar
KM-stand98.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor7
  
  

, datum: 24 mei 2016

Ervaring met Rapid: Auto heeft veel technische problemen die de dealer niet altijd op kan lossen. Losse brandstofleiding, aanjager stopt (oorzaak onbekend), bonkend geluid. Redelijk zuinige auto met 1 op 16 en kan goed meekomen in het verkeer.

Uitvoering1.2 TSI Ambition
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit2 jaar
KM-stand43.000 km
DealerAmes

Betrouwbaarheid1
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: A, datum: 31 juli 2019

Antwoord: Dat de aanjager stopt is bij mij ook een onbekende oorzaak, die de dealer niet kan oplossen. Men gaat dan wel ergens beginnen: zo werd er een nieuwe kachelmotor geplaatst.

Heeft helaas niet geholpen. Kosten ruim 250 euro! Moeten ergens beginnen.... wordt er dan gezegd. Ik denk niet dat ik wil weten in hoeverre de kosten gaan eindigen om zomaar een nieuw onderdeel plaatsen en hopen dat het is verholpen. Gelukkig kan ik handmatig nog wel lucht laten inblazen, maar dan wel op de hoogste inblaasstand.

Gekke ervan is, wanneer ik afrem springt de aanjager wel eventjes voor circa 30 seconden aan.

 
Reactie van: A, datum: 29 juli 2020

Antwoord: Probleem bij mijn Skoda is gelukkig opgelost. Een niet Skoda-dealer (die heel goed naar mijn verhaal heeft geluisterd!) heeft het wel kunnen oplossen! De printplaat voor de aansturing voor de kachelkleppen heeft hij schoongemaakt, potmeter gereinigd en met contactspray behandeld, daarna de kachelklepstanden opnieuw ingeregeld en tot nu toe geen probleem weer gehad! Zo eenvoudig kan het zijn...

  

, datum: 6 april 2015

Ervaring met Rapid: Heerlijk lui te rijden. Is dan ook zuinig, 1: 19. Zeer ruim. Royale ruimte ook op de achterbank. Enorme koffer met handige netten. Vering is stevig, nieks mis mee, maar dat is persoonlijk. Gezien prijs lijkt dit een auto uit een hoger segment (wat hij niet is). Ik snap niet veel van anderen die klagen over gedreun of dealers. Ik zou iedereen die een slimme investering in een auto wil doen deze Rapid aanbevelen.

Uitvoering1.2 Tsi Ambition
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit2 jaar
KM-stand25.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor10
  
 
Reactie van: Rhmbrouns, datum: 7 april 2015

Antwoord: geachte heer Holfers,
Blij dat u zo tevreden met uw Rapid bent. Zelf heb ik deze wagen na iets meer dan een jaar weer ingeruild wegens het dreunen en het afwezig zijn van veercomfort. Tijdens enkele proefritten ben ik er achter gekomen dat zowel veercomfort als geluidcomfort per gereden wagen (steeds een 1.2 Tsi Ambition) zeer kan verschillen. Ik ga ervan uit dat u een GOED exemplaar te pakken heeft.

  

, datum: 14 januari 2015

Ervaring met Rapid: 2 dagen meegehad rommel wat een bonkig dreunend ramphok en matige wegligging. Tip: NOOIT kopen verouderd duur waardeloos onderstel bagger aandrijflijn en niet zuinig. Nooit zal ik iets van Vag kopen. Niet voor niets staat Vag superslecht onderaan in pech statistieken onbetrouwbaar en prijs nooit waard. Doe mij maar auto uit het Oosten, dan heb je dit gezeik ook nooit. Vag dealers en importeur slechtste van alle merken.

UitvoeringTsi
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand29.000 km

Betrouwbaarheid3
Comfort2
Motor3
  

Op zoek naar een Skoda Rapid?
bynco heeft er 2 vanaf € 10.395,-

Skoda Rapid

  

, datum: 8 december 2014

Ervaring met Rapid: Een heerlijke auto; heeft deze auto in Spanje gekocht want wij wonen er.

Uitvoering1.6 TDI
Brandstofdiesel
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand48.418 km

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor10
  
  

, datum: 2 december 2014

Ervaring met Rapid: Ruime auto, vooral ook achterin en qua bagageruimte. Motor voor normaal gebruik voldoende krachtig en heeft een rustige loop. Stevig geveerd maar toch voldoende comfortabel. Lage gebruikskosten door gunstig verbruik en vrij laag gewicht. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Uitvoering1.2 TSI 86 Pk
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand7.500 km

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor9
  
  

, datum: 17 augustus 2014

Ervaring met Rapid: Prima auto. Goede Duitse kwaliteit veel ruimte voor die prijs.

Uitvoering1.2tsi
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand30.250 km
DealerMuntstad

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor7
  
 
 1 

Dutchlease
placeholderSeat Leon
★★★☆☆
placeholderVolkswagen Bora
★★★☆☆
Skoda Octavia Skoda Octavia
★★★★☆
Volkswagen JettaVolkswagen Jetta
★★★☆☆
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions