19 maart 2013
Skoda Rapid

Skoda Rapid

Skoda Rapid wint Red Dot design award

Autozine
19 maart 2013 | De Skoda Rapid heeft een van 's werelds meest bekende onderscheidingen voor goed design gewonnen: de 'red dot' designprijs voor productontwerp. Een deskundige jury kent ieder jaar dit internationaal gewaardeerde kwaliteitskeurmerk voor uitmuntend design toe. Het speelveld voor de red dot design award is altijd druk bezet, maar de Skoda Rapid is al de zesde Skoda die er met een red dot vandoor gaat.

Op zoek naar een Skoda Rapid?
bynco heeft er 2 vanaf € 10.395,-

Skoda Rapid

Doordachte proporties, duidelijk afgebakende en cleane oppervlakken en scherp gesneden lijnen kernmerken de Skoda Rapid. Deze auto was in 2012 het eerste model in de nieuwe designtaal van Skoda.

Skoda Rapid

De 37-koppige jury van de red dot award bestaat uit vermaarde designexperts en zij onderschrijven de kwaliteiten van de Rapid. De juryleden bekijken en testen jaarlijks alle mededingers. Ze beoordelen de kandidaten op criteria als innovatiegehalte, praktische eigenschappen, ergonomie, gebruiksduur, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid.

"Het Skoda Design Team en ik zijn erg blij met deze award", aldus hoofdontwerper Jozef Kabaň van Skoda. "We hebben veel tijd en energie gestoken in het ontwerpen van de nieuwe Skoda-designtaal. Dat de Skoda Rapid, ons eerste model met het nieuwe design, direct in de prijzen valt, zien wij als erkenning voor ons werk".

Dit jaar hebben 1.865 ontwerpers, architecten en bedrijven uit 54 landen in totaal 4.662 producten aangemeld voor de verkiezing van de Red Dot design award. Dat zijn de grootste aantallen ooit in de geschiedenis van de Red Dot. De categorie productdesign van de 2013 award is onderverdeeld in 19 subgroepen. Het is in deze categorie (productdesign) dat de Rapid de award heeft gewonnen.

Skoda is bepaald geen onbekende voor de experts. In 2010 wonnen zelfs twee modellen een red dot: de Skoda Yeti en de Skoda Superb. De Skoda Fabia had al in 2008 deze prijs gewonnen en de Skoda Roomster in 2007. De allereerste Skoda die indruk maakte op de jury was echter de Octavia Combi, die in 2006 een Red Dot scoorde.

De uitreiking van de red dot design awards is op 1 juli 2013 in het Aalto-Musiktheater in Essen, Duitsland. Daar zal ook de Skoda Rapid zijn opwachting maken. De gehele maand juli zijn vervolgens alle winnaars van dit jaar te bewonderen in het red dot design museum in Essen.

AutoCoach
Skoda lanceert Rapid 1.6 TDI GreentechSkoda lanceert Rapid 1.6 TDI Greentech
10 juli 2013
Skoda Rapid vanaf 17 januari bij dealerSkoda Rapid vanaf 17 januari bij dealer
15 januari 2013
Skoda maakt prijzen Rapid bekendSkoda maakt prijzen Rapid bekend
5 december 2012
Skoda Rapid scoort 5 EuroNCAP sterrenSkoda Rapid scoort 5 EuroNCAP sterren
28 november 2012
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum