28 november 2012
Skoda Rapid

Skoda Rapid

Skoda Rapid scoort vijf EuroNCAP sterren

Autozine
28 november 2012 | De Škoda Rapid heeft 5 sterren behaald in de Euro NCAP-crashtest. Het gloednieuwe model verdient deze hoogst mogelijke score dankzij de zeer goede bescherming van volwassenen en kinderen, het ontzien van voetgangers en de aanwezigheid van diverse assistentiesystemen.

Op zoek naar een Skoda Rapid?
bynco heeft er 2 vanaf € 10.395,-

Skoda Rapid

De Škoda Rapid behaalde bij EuroNCAP een score van 94 procent voor de bescherming van volwassen inzittenden. De crashtestdummy's brachten het er goed van af bij de frontale en zijdelingse aanrijding en tijdens de paaltest, die het uiterste van de carrosseriestructuur vraagt.

Skoda Rapid

Ook kinderen reizen zeer veilig in de Rapid, wat blijkt uit de score van 80 procent. De dynamische test met een dummy van een 3-jarig kind leverde het maximaal aantal punten op. In combinatie met een achterin geplaatst ISOFIX-kinderzitje van Škoda Originele Accessoires waren de jongste inzittenden goed beschermd tijdens de frontale en zijdelingse botsproef.

Verder was er een compliment van EuroNCAP voor het ontwerp van de voorbumper en motorkap. De bumper ontziet het been van een voetganger zoveel mogelijk en de motorkap blinkt uit in het absorberen van de impact van het hoofd van een kind. Tot slot zijn de 5 sterren in de EuroNCAP-test ook te danken aan de veiligheid verhogende assistentiesystemen, zoals standaard ESC en gordelverklikkers voorin.

De Škoda Rapid komt begin 2013 op de markt.

AutoCoach
Skoda lanceert Rapid 1.6 TDI GreentechSkoda lanceert Rapid 1.6 TDI Greentech
10 juli 2013
Skoda Rapid wint Red Dot design awardSkoda Rapid wint Red Dot design award
19 maart 2013
Skoda Rapid vanaf 17 januari bij dealerSkoda Rapid vanaf 17 januari bij dealer
15 januari 2013
Skoda maakt prijzen Rapid bekendSkoda maakt prijzen Rapid bekend
5 december 2012
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum