5 september 2011
Skoda Rapid

Skoda MissionL

Skoda presenteert MissionL concept

Autozine
5 september 2011 | Škoda presenteert op de IAA 2011 in Frankfurt de concept car genaamd MissionL. Dit studiemodel is een concrete verwijzing naar een nieuwe, zesde modellijn binnen het Škoda-gamma. De compacte sedan is ontwikkeld om internationaal goed te presteren. Het model gaat in Europa, Rusland en China in productie. Elke regio past de auto aan de eigen wensen aan. India gaat een volledig eigen versie bouwen. De nieuwkomer is de eerste van een modellenoffensief dat Škoda in 2018 wereldwijd aan 1,5 miljoen verkopen moet helpen.

Op zoek naar een Skoda Rapid?
bynco heeft er 2 vanaf € 10.395,-

Skoda Rapid

Anderhalf miljoen auto's per jaar betekent een verdubbeling ten opzichte van de huidige aantallen. Škoda bestuursvoorzitter prof. dr. h.c. Winfried Vahland: "De MissionL geeft in conceptvorm zeer concreet weer hoe de nieuwe compacte sedan van Škoda eruit komt te zien. Daarmee starten we een zesde lijn, die bovendien een centrale rol krijgt in ons modellenoffensief. De wereldpremière in Frankfurt bewijst dat Škoda volgas geeft. De komende jaren brengen wij gemiddeld elk halfjaar een nieuw model op de markt".

Skoda Rapid

De groei moet vooral van de opkomende markten China, Rusland en India komen. In die landen is daarom een grotere productiecapaciteit gepland.

De productieversie van de nieuwkomer rolt dit jaar al van de band in India. China volgt in 2013. Bovendien krijgt China, in samenwerking met Shanghai Volkswagen, vanaf medio 2013 de Yeti. In Rusland start de Yeti-productie eind 2012 in de GAZ-fabriek in Nizjni Novgorod, als gevolg van de samenwerking van het Volkswagen-concern met de Russische GAZ-groep.

Skoda Rapid

Vanzelfsprekend wordt Europa niet vergeten. In de hoofdvestiging in Mladá Boleslav komt ook ruimte voor een derde model, naast de Fabia en Octavia. In Vrchlabí gaat Škoda vanaf eind 2012 de DQ200 automatische transmissie met dubbele koppeling voor het Volkswagen-concern bouwen.

Skoda lanceert Rapid 1.6 TDI GreentechSkoda lanceert Rapid 1.6 TDI Greentech
10 juli 2013
Skoda Rapid wint Red Dot design awardSkoda Rapid wint Red Dot design award
19 maart 2013
Skoda Rapid vanaf 17 januari bij dealerSkoda Rapid vanaf 17 januari bij dealer
15 januari 2013
Skoda maakt prijzen Rapid bekendSkoda maakt prijzen Rapid bekend
5 december 2012
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum