2 februari 2016
 

Skoda VisionS

Skoda toont VisionS concept in Geneve

Autozine
2 februari 2016 | Skoda toont op de Autosalon van Geneve 2016 de VisionS, een designstudie die hint naar de toekomstige SUV van het merk. Skoda heeft de afgelopen jaren de complete modellijn vernieuwd en uitgebreid. Nu is het tijd voor de volgende stap: de verbreding van het merk met modellen in het SUV-segment.
AutoCoach
Info

Skoda presenteerde de een designtaal in 2014 met de VisionC ontwerpstudie. Nu vindt deze ontwerprichting ook zijn weg naar de SUV-klasse. De VisionS (S voor SUV) toont hoe Skoda's toekomstige SUV, die groter wordt dan de huidige Yeti, eruit zou kunnen zien. Met een lengte van 4,70 meter en een breedte van 1,91 meter is het 1,68 meter hoge studiemodel prominent aanwezig. De binnenruimte waar Skoda bekend om staat, krijgt met deze auto ook een nieuwe dimensie: de VisionS heeft drie zitrijen en belooft ruimte aan zes passagiers.

Skoda

De vormgeving van de Skoda VisionS weerspiegelt de nieuwe, emotionele aantrekkingskracht van het merk: alle randen en lijnen zijn duidelijk, nauwkeurig en scherp, geaccentueerd door als kristal geslepen elementen. Het samenspel van licht en schaduw zorgt voor krachtige effecten op de strak gebeitelde vlakken.

Vanuit het merklogo vertrekt een opvallende baan over de motorkap. Samen met de brede grille en de vier taps toelopende LED-koplampen geven deze de auto een stoer en karakteristiek gezicht dat meteen zijn SUV-karakter benadrukt. Het logo en de verticale grillespijlen kenmerken zich door als kristalgeslepen elementen; een eerbetoon van Skoda aan de Tsjechische kristalslijpkunst.

Skoda

Het zijaanzicht illustreert direct het sterke SUV-karakter van de Skoda VisionS. De scherpe tornadolijn beslaat de hele lengte van de krachtige carrosserie. De hoekige wielkasten verbeelden het offroad karakter en de prominente schouderlijn vormt een diepe groef over de dorpels. De snel aflopende daklijn met spoiler en schuine achterruit zorgen voor het effect dat de auto zelfs bij stilstand lijkt te versnellen.

De achterzijde van de Skoda VisionS lijkt helemaal gebeeldhouwd uit één stuk. Een diffusor over de hele breedte huisvest de grote uitlaatpijpen, waardoor de SUV een krachtige houding heeft op de weg. Het Skoda logo en de ondiepe achterlichten met dynamisch geslepen, kristallijne behuizingen zitten net onder de lage achterruit. De C-vorm van de verlichting – kenmerk van Skoda, begint bij de VisionS bij de achterlichten en loopt optisch door tot de reflector in de bumper.

Skoda

De Skoda VisionS is van 3 t/m 13 maart live te bewonderen op de Autosalon van Genève.

Wittebrug
Skoda KAROQ aangepast voor 2022Skoda KAROQ aangepast voor 2022
30 november 2021
Skoda kondigt vernieuwde Karoq aanSkoda kondigt vernieuwde Karoq aan
15 november 2021
Skoda ENYAQ iV wint Gouden StuurwielSkoda ENYAQ iV wint Gouden Stuurwiel
11 november 2021
Nieuwe Skoda Fabia 2022 nu bij de dealerNieuwe Skoda Fabia 2022 nu bij de dealer
10 november 2021