19 februari 2019
 

Skoda VISION iV

Skoda toont interieur VISION iV

Autozine
19 februari 2019 | Voor Skoda is 2019 het jaar waarin het elektrificatietijdperk start. De VISION iV conceptcar blikt vooruit op volledig elektrisch aangedreven Skoda-modellen die worden gebouwd op basis van het MEB platform (Modular Electric Drive Kit). Niet alleen die aandrijflijn is vooruitstrevend, ook het interieur van de VISION iV is innovatief. De concept car wordt onthuld op de internationale autoshow van Genève (7-17 maart 2019).
MG
Info

Bij het MEB-platform voor elektrisch aangedreven modellen ontbreekt de traditionele centrale 'tunnel'. Dat stelde de designers van Skoda in staat om een zeer ruim en innovatief interieur te creëren. Zo hadden ze alle vrijheid om de layout van het dashboard en de middenconsole aan te passen. In het onderste gedeelte tussen de twee voorstoelen is bijvoorbeeld een zee aan opbergruimte beschikbaar. Daarboven bevindt zich een middenconsole die zowel voor de bestuurder als de bijrijders onder handbereik is. Deze middenconsole biedt ook plaats aan twee mobiele telefoons, die daar draadloos kunnen worden opgeladen. Uiteraard zijn deze telefoons ook draadloos te koppelen aan het infotainment- en bedieningssysteem.

Skoda

Het instrumentenpaneel bestaat uit twee lagen. De lijnvoering en de afwerking (met stiksels) ervan is geïnspireerd op het front van de concept car. Het grote, vrijstaande scherm lijkt centraal boven het dashboard te zweven. Ervoor bevindt zich een uitsparing voor de hand waarmee de bestuurder het touchscreen bedient. Het stuur is ook opnieuw vormgegeven. Het heeft nu twee spaken en in plaats van het traditionele Skoda-logo in het midden is het woord Skoda er nu in blokletters uitgeschreven.

Met de VISION iV zet Skoda een grote stap richting e-mobility. De komende vier jaar investeert het merk circa 2 miljard euro in alternatieve aandrijflijnen en nieuwe mobiliteitsdiensten. In de periode tot en met 2022 komen er tien geëlektrificeerde Skoda-modellen op de markt.

Profile
Skoda prijst vernieuwde KodiaqSkoda prijst vernieuwde Kodiaq
9 juni 2021
Skoda levert ENYAQ iV CO2-neutraal afSkoda levert ENYAQ iV CO2-neutraal af
4 juni 2021
Skoda onthult vierde generatie FabiaSkoda onthult vierde generatie Fabia
4 mei 2021
Skoda prijst ENYAQ iV SPORTLINESkoda prijst ENYAQ iV SPORTLINE
3 mei 2021