23 september 2010
 

Skoda

Skoda presenteert Greenline-gamma in Parijs

Autozine
23 september 2010 | Škoda presenteert op de Mondial de l'automobile 2010, die van 2 tot en met 17 oktober in de Paris Expo wordt gehouden, van elk model een Greenline-uitvoering. Greenline betekent vergroenen zonder compromissen. Dankzij slimme aanpassingen aan motormanagement, banden en carrosserie dalen de uitstoot en het verbruik. Ook wat betreft de financiële lasten plukken Greenline-rijders de vruchten van alle onderhuidse innovaties: gunstige bijtellingtarieven voor zakelijke gebruikers en in het geval van de Fabia en Fabia Combi Greenline geen BPM en motorrijtuigenbelasting.

Een primeur op de autosalon in Parijs is de Fabia Hatchback Greenline. Hiervoor gelden dezelfde gunstige waarden als voor de Fabia Combi Greenline (CO2 89 g/km, 3,4 l/100 km en 14% bijtelling). De Fabia Greenline is leverbaar vanaf januari 2011. Onder de motorkap van de Fabia en Fabia Combi Greenline ligt de 1.2 TDI commonrail-motor die 55 kW (75 pk) en 180 Nm levert.

Skoda

Die 1.2 TDI is ook in de Roomster Greenline te vinden. Met de 75 pk (55 kW) sterke dieselkrachtbron met commonrail-inspuiting verbruikt de Roomster 4,2 l/100 km en komt de CO2-uitstoot op 109 g/km, goed voor energielabel B. Voor zakelijk gebruik is de bijtelling 20%. Net zoals de Fabia's heeft de Roomster een start-stopsysteem, langere overbrengingsverhoudingen in de versnellingsbak, een schakelindicator en een remsysteem dat bij afremmen en uitrollen kinetische energie opvangt.

Eén van de wereldprimeurs op de Škoda-stand in Parijs is de Yeti 1.6 TDI Greenline. De 1.6 TDI met commonrail-inspuiting levert 77 kW (105 pk) en 250 Nm. De CO2-uitstoot van de Yeti Greenline is 119 g/km. De Škoda Yeti Greenline komt in november op de markt.

De Škoda Octavia hatchback is al aan de tweede generatie Greenline toe. Dankzij verfijningen daalt de CO2-uitstoot van 114 g/km naar 99 g/km. Voor de Octavia Greenline betalen leaserijders en andere zakelijke gebruikers 20% bijtelling. Om de groene prestaties te waarborgen, is deze versie met een beperkt aantal opties leverbaar.

Skoda

De gunstige waarden zijn mede mogelijk dankzij de verbeterde stroomlijn door een verlaagd onderstel en gladdere bodemafwerking, net zoals bij de andere Škoda-modellen met Greenline in de naam. Ook de wielen en banden spelen een belangrijke rol in het terugbrengen van het brandstofverbruik en daarmee ook de uitstoot. Speciale banden met een lagere rolweerstand en een hogere bandenspanning zijn het geheim.

Eveneens nieuw is de mogelijkheid om de 1.6 TDI 77 kW (105 pk) in de Octavia te bestellen als Greentech. Dankzij banden met een lagere rolweerstand en een langere eindoverbrenging in de versnellingsbak is de CO2-uitstoot 109 g/km. Net zoals bij de Octavia Greenline goed voor 20% bijtelling en met een ruimere keuze om de auto met opties een persoonlijk tintje te geven. Bovendien is de Greentech er zowel als Hatchback en als Combi en te combineren met diverse uitrustingsniveaus.

In de Superb-reeks is de derde Parijs-primeur te vinden. Ook de Combi is er nu als Greenline en dat is nieuw. Dit ruimtewonder profiteert meteen van de nieuwe 1.6 TDI Greenline motor, die de Superb hatchback ook in het vooronder heeft. Deze levert 77 kW (105 pk) en 250 Nm. Beide carrosserievarianten komen in aanmerking voor het 20% bijtellingstarief. De gunstige bijtelling is te danken aan het gemiddeld verbruik van 4,4 l/100 km en een CO2-uitstoot van 114 g/km.

Skoda

De verkoopstart van de Superb 1.6 TDI Greenline is omstreeks de tijd van de autosalon in Parijs, waarna de eerste auto's in december bij de Nederlandse dealers staan.

KwikFit
Skoda KAROQ aangepast voor 2022Skoda KAROQ aangepast voor 2022
30 november 2021
Skoda kondigt vernieuwde Karoq aanSkoda kondigt vernieuwde Karoq aan
15 november 2021
Skoda ENYAQ iV wint Gouden StuurwielSkoda ENYAQ iV wint Gouden Stuurwiel
11 november 2021
Nieuwe Skoda Fabia 2022 nu bij de dealerNieuwe Skoda Fabia 2022 nu bij de dealer
10 november 2021
 

Info