7 september 2005
 

Skoda

Skoda presenteert gelimiteerde oplage Edition 100 modellen

Autozine
7 september 2005 | Precies 100 jaar geleden bouwden de grondleggers van het huidige Skoda hun allereerste auto. Ter gelegenheid hiervan presenteert Skoda een serie exclusieve uitvoeringen van de huidige modellenrange. De bijzondere Fabia Hatchback, Octavia Hatchback en Superb Edition 100 modellen zijn in een gelimiteerde oplage verkrijgbaar: het toepasselijke aantal van 100 om precies te zijn.
Profile
Info

De Fabia, Octavia en Superb Edition 100 zijn statig uitgevoerd in de kleur Black Magic; glanzend, elegant en chique. Alledrie de modellen zijn gebaseerd op de uitvoering Elegance en standaard aangevuld met luxueuze details. De Edition 100 uitvoeringen zijn speciaal voor het jubileumjaar naar Nederland gehaald door Skoda-importeur Pon Mobiel B.V..

Skoda

Van de Fabia Edition 100 zijn 30 stuks in Nederland verkrijgbaar. Het model heeft een lichtgrijs lederen interieur, getint glas en aluminium 16-inch velgen van het type Poli afgewerkt met zilverlak. Deze Fabia is voorzien van: een Maxi DOT centraal display, cruise control, ESP en halfautomatische airconditioning zijn standaard, evenals de ingebouwde Symphony radio/cd-speler met acht speakers. De voorstoelen zijn verwarmbaar en in hoogte verstelbaar en de ramen elektrisch bedienbaar. De Fabia Edition 100 is er vanaf € 19.990,-.

De jubileumuitvoering van de Octavia is in een oplage van 60 exemplaren in Nederland te verkrijgen. Het dashboard en de portierbekleding zijn uitgevoerd met sierstrips in zwarte pianolak wat past bij het lichtgrijze lederen interieur. De aluminium 17-inch Sputnik velgen in zilverlak geven deze uitvoering meer allure. Standaard beschikt hij onder meer over Maxi DOT display, ESP, elektronisch geregelde airconditioning, cruise control, GSM voorbereiding en verwarmbare voorstoelen. De Octavia Edition 100 is verkrijgbaar vanaf € 30.600,-.

Van de Superb Edition 100 worden er slechts 10 in Nederland geleverd. Deze limousine is een majestueuze verschijning: glimmend zwart van buiten, lichtgrijs leder met in zwarte pianolak uitgevoerde sierstrips aan de binnenzijde. De Cubic 17-inch velgen van deze Superb zijn afgewerkt met de voor deze uitvoeringen karakteristieke zilverlak. De Superb Edition 100 is verder standaard voorzien van boordcomputer, elektronisch geregelde airconditioning, verwarmbare voorstoelen en achterbank, cruise control, een solar schuif/kanteldak en parkeersensor. De Superb Edition 100 is verkrijgbaar vanaf € 38.900,-.

Vanwege de zeer gelimiteerde oplage heeft niet iedere Skoda-dealer de gehele serie in de showroom staan. Vanaf 26 september aanstaande zijn ze alledrie te bewonderen in de showroom van importeur Pon Mobiel in Leusden, die overigens voor de gelegenheid grotendeels in het teken zal staan van het eeuwfeest en de merkhistorie.

Skoda prijst vernieuwde KodiaqSkoda prijst vernieuwde Kodiaq
9 juni 2021
Skoda levert ENYAQ iV CO2-neutraal afSkoda levert ENYAQ iV CO2-neutraal af
4 juni 2021
Skoda onthult vierde generatie FabiaSkoda onthult vierde generatie Fabia
4 mei 2021
Skoda prijst ENYAQ iV SPORTLINESkoda prijst ENYAQ iV SPORTLINE
3 mei 2021