24 juni 2016
 

Skoda

Skoda ontwikkelt eigen app

Autozine
24 juni 2016 | Alle Business-uitvoeringen van de Skoda Fabia, Octavia en Superb zijn voortaan 'connected'. Eigenaren zijn via de 'Mijn Skoda app' altijd verbonden met de auto. Met de app zijn vele functies op afstand te gebruiken. Hij laat zien wat de resterende actieradius is, waar de auto staat en of de deuren zijn afgesloten, maar geeft bijvoorbeeld ook een seintje als het tijd is voor onderhoud en/of APK. Daarnaast ondersteunt hij de berijder bij het realiseren van een zo laag mogelijk verbruik.
IkWilVanMijnAutoAf
Info

De Business-modellen van Skoda zijn standaard voorzien van een module die de eigenaar in staat stelt om de auto te koppelen met de Mijn Skoda app. Als dit proces eenmaal is doorlopen, heeft de bestuurder via de smartphone (Android en iOS) toegang tot vele functies.

Skoda

De Mijn Skoda app is dé link met een Business-uitvoering van de Fabia, Octavia of Superb. Via de app is bijvoorbeeld altijd te zien of de deuren van de auto zijn afgesloten en of hij op de handrem staat. De app weet altijd waar de auto staat en kan de weg erheen wijzen. Ook is het mogelijk om ritten en tankstops voor te bereiden: de app geeft een nauwkeurige indicatie van de resterende actieradius. En mocht de auto onverwacht in beweging komen, dan geeft de app direct een seintje. Dit kan namelijk duiden op (een poging tot) inbraak of diefstal.

De Mijn Skoda app heeft ook een belangrijkste assistentiefunctie. Met de systeemcheck wordt de status van belangrijke functies in één oogopslag weergeven: van verlichting en accu tot banden en remsysteem. Bij eventuele storingen geeft de app direct een melding. In dat geval is via de app direct contact op te nemen met de Skoda-dealer. Pech onderweg? Via de Mijn Skoda app zijn hulpdiensten te schakelen. Hij stuurt dan automatisch de exacte locatie én een statusrapport mee voor een efficiënte afhandeling.

De app geeft ook aan wanneer het tijd is voor onderhoud en/of APK. Tenslotte is er de Persoonlijke Rijstijlscore: via de app is te zien hoe de bestuurder op het gebied van verbruik scoort vergeleken met rijders van een soortgelijk model. Uiteraard zijn het gemiddelde verbruik en de gemiddelde snelheid ook altijd op te roepen. Optioneel is ook een rittenregistratiefunctie voor de applicatie beschikbaar. Die biedt een overzicht van alle gemaakte ritten, inclusief afstand, tijd, de gemiddelde snelheid en de gereden route. Zo wordt ritregistratie makkelijker, bedoeld voor de belastingaangifte.

Remschijf.nl
Skoda prijst vernieuwde KodiaqSkoda prijst vernieuwde Kodiaq
9 juni 2021
Skoda levert ENYAQ iV CO2-neutraal afSkoda levert ENYAQ iV CO2-neutraal af
4 juni 2021
Skoda onthult vierde generatie FabiaSkoda onthult vierde generatie Fabia
4 mei 2021
Skoda prijst ENYAQ iV SPORTLINESkoda prijst ENYAQ iV SPORTLINE
3 mei 2021