11 februari 2014
 

Skoda Octavia Scout

Nieuwe Skoda Octavia Combi Scout debuteert in Geneve

Autozine
11 februari 2014 | Tijdens de Autosalon van Geneve zal Skoda de nieuwe Octavia Combi Scout onthullen. De nieuwe Scout kenmerkt zich door een stoere uitstraling. De auto is rondom voorzien van sierlijke en beschermende carrosserie-elementen in een contrasterende kleur. Uiteraard ontbreken de voor de Scout zo kenmerkende metaalkleurige bodembeschermers niet. Ten opzichte van de reguliere Octavia is de bodemvrijheid toegenomen met 33 millimeter. De auto is standaard voorzien van 17 inch lichtmetalen velgen.

Moderne vierwielaandrijving, gebaseerd op de vijfde generatie Haldex koppeling maken de nieuwe Scout nog vaardiger in het terrein. Het geremde aanhangergewicht is bovendien toegenomen met 25% tot maximaal 2.000 kilogram. Door de geringe overhang zijn de aanloop- en afloophoeken vergroot, waardoor de Octavia Combi Scout nog beter zijn weg vindt op steil en uitdagend terrein.

Skoda

De Octavia Combi Scout biedt keuze uit twee dieselmotoren en een benzinemotor. Alle motoren voldoen reeds aan de EU6-norm die pas eind 2015 van kracht is.

"De nieuwe Skoda Octavia Combi Scout is een slimme off-roader in alle opzichten", stelt Dr Frank Welsch , Skoda boardmember voor technische ontwikkeling . "Ons nieuwe model is een Scout in de beste zin van het woord en biedt klanten een unieke combinatie van een opvallende off-road look met veel ruimte, veiligheid, comfort en efficiënte motoren. Met deze unieke auto zetten we de standaard in het segment".

Skoda
Dutchlease
Skoda KAROQ aangepast voor 2022Skoda KAROQ aangepast voor 2022
30 november 2021
Skoda kondigt vernieuwde Karoq aanSkoda kondigt vernieuwde Karoq aan
15 november 2021
Skoda ENYAQ iV wint Gouden StuurwielSkoda ENYAQ iV wint Gouden Stuurwiel
11 november 2021
Nieuwe Skoda Fabia 2022 nu bij de dealerNieuwe Skoda Fabia 2022 nu bij de dealer
10 november 2021
 

Info