3 december 2014
 

Skoda

Skoda Museum virtueel te bezoeken

Autozine
3 december 2014 | Het Skoda Museum wil zijn imago versterken aan als een interactieve wereld vol avontuur en voegt daar nu een virtuele online ervaring aan toe. Het Skoda Museum is het eerste automuseum in Tsjechiƫ dat een virtuele tour biedt via Google Street View. Door deze tour kan de bezoeker de complete expositie tot in detail ontdekken en zelfs achter het stuur van enkele geselecteerde Skoda klassiekers plaatsnemen; op elk moment, waar ook ter wereld.
Info

"Ons museum, dat twee jaar geleden opnieuw is geopend na een uitgebreide renovatie, illustreert de grote geschiedenis van het merk Skoda, en trekt bezoekers van over de hele wereld. Door het aanbieden van deze fantastische kans kunnen we onze service uitbreiden door het museum voor de hele wereld 24/7 toegankelijk te maken", zegt Andrea Frydlová, directeur van het Skoda Museum.

Skoda

Via Google Street View biedt Skoda nu iedereen de kans om online door het Skoda Museum te wandelen, de industriële architectuur van de beurshallen te ervaren en zelfs om een kijkje in legendarische historische voertuigen te nemen.

Skoda

De virtuele tour maakt het tevens mogelijk om achter het stuur van enkele zeer unieke modellen te kruipen. Zoals de eerste auto ooit geproduceerd door de Tsjechische fabrikant, de Voiturette A, ontworpen door de grondleggers Laurin en Klement. Maar ook andere legendes, zoals de L&K-Skoda 110, Skoda 860, Skoda Superb 4000 en de Skoda 1101 Tudor Cabriolet. Ook kan de online bezoeker 'instappen' in de Skoda Popular Sport Monte Carlo en de Skoda 1000 MB. De virtuele rondleiding gaat verder met een diepgaand rondje langs de Skoda VisionD designstudie en de cockpits van de Skoda 130 RS en Skoda Fabia Super 2000 raceauto's.

Skoda
Wittebrug

Het Skoda Museum werd eind 2012 met een compleet nieuw concept sterk gemoderniseerd tot een multimediale showcase voor het merk. In de historische fabriekshallen op de Václav Klement straat, kan de bezoeker nu op een gevarieerde, interactieve en multimediale manier een reis maken door bijna 120 jaar merkgeschiedenis.

Skoda

De Skoda Museum collectie, verspreid over meer dan 1.800 m², is momenteel verdeeld in ongeveer 340 museumstukken, waaronder personenauto's van serieproductie, raceauto's, prototypes, maar ook enkele tientallen motoren, vier motoren en een fiets. De virtuele rondleiding biedt een voorproefje van de echte ervaring, daarmee hopende de Skoda-liefhebber te verleiden tot een echt bezoek aan het Museum.

AutoCoach
Skoda KAROQ aangepast voor 2022Skoda KAROQ aangepast voor 2022
30 november 2021
Skoda kondigt vernieuwde Karoq aanSkoda kondigt vernieuwde Karoq aan
15 november 2021
Skoda ENYAQ iV wint Gouden StuurwielSkoda ENYAQ iV wint Gouden Stuurwiel
11 november 2021
Nieuwe Skoda Fabia 2022 nu bij de dealerNieuwe Skoda Fabia 2022 nu bij de dealer
10 november 2021