20 juli 2016
 

Skoda

Skoda meest betrouwbaar volgens JD Power

Autozine
20 juli 2016 | Skoda wordt in een recent onderzoek van de mondiaal vermaarde onderzoekers van JD Power onderscheiden als het meest betrouwbare automerk. Dat resultaat heeft JD Power UK gebaseerd op praktijkervaringen van de gebruikers van een één tot drie jaar oude Skoda. Met een score van 66 punten scoorde Skoda liefst 13 punten beter dan de nummer twee in het onderzoek.
Info

In het onderzoek van JD Power UK blijkt Skoda inmiddels al weer voor het tweede opeenvolgende jaar het meest betrouwbare automerk. De auto's van het Tsjechische automerk zijn kwalitatief zo hoogwaardig dat de consumenten die de auto's rijden in de praktijk de minste problemen ervaren.

Skoda

Het objectieve praktijkonderzoek werd uitgevoerd onder 13.000 consumenten met een auto tussen één en drie jaar oud. De resultaten zijn voor Skoda bijzonder overtuigend, want niet alleen is het verschil met andere merken groot, maar het gemiddeld aantal problemen van andere merken ligt bijna op het dubbele aantal. Daarbij gaat het name vaak over problemen met de technische snufjes in de elektronica.

Skoda scoort niet alleen overall de beste resultaten, maar blijkt ook in meerdere afzonderlijke klassen in de praktijk de minste problemen te vertonen. Dat geldt bijvoorbeeld voor de Fabia als beste compacte auto en de Yeti als beste compacte SUV-model.

Skoda

JD Power werd in de zestiger jaren in Amerika opgericht om, onder andere, onderzoek uit te voeren naar klanttevredenheid en productkwaliteit. De JD Power prijzen worden in grote delen van de wereld door consumenten en industrie zeer hoog ingeschaald. Het hier genoemde onderzoek werd in Engeland uitgevoerd door JD Power UK.

UnitedConsumers
Skoda-fabriek in Vrchlabí CO2-neutraalSkoda-fabriek in Vrchlabí CO2-neutraal
8 juli 2020
Skoda introduceert OCTAVIA G-TEC op CNGSkoda introduceert OCTAVIA G-TEC op CNG
26 juni 2020
Skoda biedt voorraad-voordeel 2020Skoda biedt voorraad-voordeel 2020
27 mei 2020
Skoda kondigt ENYAQ aanSkoda kondigt ENYAQ aan
7 mei 2020