1 februari 2018
 

Skoda Vision X

Skoda kondigt Vision X aan

Autozine
1 februari 2018 | Skoda presenteert tijdens de Autosalon van Genève in maart 2018 het studiemodel VISION X. Met deze hybride conceptcar licht Skoda een tipje van de sluier op van een nieuw crossover-model, waarmee het merk zijn modelgamma verder gaat uitbreiden. De VISION X heeft alle karakteristieke eigenschappen van de succesvolle Skoda SUV-modellen in zich verenigd.

Strakke lijnen kenmerken het exterieur en benadrukken het dynamische karakter van het hybride SUV studiemodel dat in opvallend FlexGreen is gespoten. Een dak in de contrasterende kleur antraciet geeft de Skoda VISION X een extra sportieve uitstraling. Daarnaast zorgen markante bumpers, sideskirts, een groot panoramisch glazen dak en 20-inch lichtmetalen wielen voor een krachtige aanblik. De inspiratie voor het design komt voort uit de traditionele Tsjechische glaskunst.

Skoda

Met het interieur van de VISION X definieert Skoda de nieuwe designtaal van de toekomst. Het brede, ergonomisch gevormde dashboard met een vrijstaand kleurendisplay domineert het interieur. De infotainment- en connectiviteitsdiensten zijn snel en intuïtief via het scherm te bedienen. Verlichte elementen, gemaakt van geslepen kristalglas in combinatie met het kleurendisplay, creëren opvallende lichteffecten.

Met de Skoda VISION X presenteert de Tsjechische autofabrikant zijn visie op de moderne cross-over. Met de toevoeging van een derde model aan de succesvolle SUV line-up, wil Skoda nieuwe doelgroepen bereiken. De uitbreiding van het modelassortiment binnen het snelgroeiende SUV-segment past in de Skoda-strategie 2025. Tegen 2025 wil Skoda zowel volledig elektrische auto's als plug-in hybrides op de markt hebben. Eén op de vier auto's die Skoda fabriceert moet dan een plug-in of een pure EV zijn.

Skoda
Skoda-fabriek in Vrchlabí CO2-neutraalSkoda-fabriek in Vrchlabí CO2-neutraal
8 juli 2020
Skoda introduceert OCTAVIA G-TEC op CNGSkoda introduceert OCTAVIA G-TEC op CNG
26 juni 2020
Skoda biedt voorraad-voordeel 2020Skoda biedt voorraad-voordeel 2020
27 mei 2020
Skoda kondigt ENYAQ aanSkoda kondigt ENYAQ aan
7 mei 2020
 

Info