26 april 2023

Skoda

Skoda kondigt 6 elektrische auto's aan

26 april 2023 - Skoda Auto voert het tempo van zijn e-offensief en transformatie op het gebied van elektrische mobiliteit op. Met de lancering van vier volledig nieuwe elektrische modellen en twee vernieuwde versies in de Enyaq iV-familie wil de Tsjechische autofabrikant zijn BEV-gamma in 2026 hebben uitgebreid tot zes modellen. Tot 2027 investeert Skoda Auto in totaal 5,6 miljard euro in e-mobiliteit. Met de 'Small' elektrische auto in het kleine SUV-segment, de 'Compact' met de naam Elroq in het compacte SUV-segment, een ruim 'Combi' stationwagonmodel en de 7-persoons 'Space' SUV gaat Skoda zijn volledig elektrische portfolio aanzienlijk uitbreiden en diversifiëren.
Wittebrug

In de loop van de overgangsfase naar e-mobiliteit blijven modellen met conventionale verbrandingsmotoren evenals plug-in hybride-aandrijving een pijler onder Skoda's modellengamma. Met de nieuwe generaties van de Superb en Kodiaq, de vernieuwde Octavia, de Kamiq, de Scala en de nieuwe volledig elektrische modellen biedt Skoda binnenkort het meest omvangrijke modellengamma in zijn geschiedenis.

Skoda

De Enyaq iV en Enyaq Coupé iV werden met succes gelanceerd in respectievelijk 2020 en 2022, als de eerste twee Skoda-modellen op basis van het MEB-platform van de Volkswagen Groep. Beide modellen worden in 2025 aanzienlijk vernieuwd om de nieuwe designtaal te weerspiegelen die in de toekomst alle elektrische Skoda-modellen zal kenmerken. Daarnaast komen er in de periode tot 2026 vier volledig nieuwe 100% elektrische modellen op de markt:

  • de 'Small', het toekomstige instapmodel in het A0-segment
  • de 'Compact', de volledig elektrische opvolger van de compacte Karoq, genaamd Elroq
  • de 'Combi', die Skoda's stationwagentraditie voortzet
  • de 'Space', de productieversie van de in augustus 2022 gepresenteerde 7-zits concept-car Vision 7S

De Combi, de eerste elektrische auto van het merk met stationwagoncarrosserie, is een belangrijke toevoeging aan het modellengamma. Het model belichaamt de kernwaarden van Skoda en brengt de sterke punten van deze populaire carrosseriestijl naar het tijdperk van elektromobiliteit. Alle elektrische modellen krijgen de Modern Solid-designtaal, die de DNA-kenmerken van het merk onderstrepen.

Remschijf.nl