8 april 2016
 

Skoda

Skoda- studenten bouwen droomauto

Autozine
8 april 2016 | Studenten van Skoda hebben hun droomauto gerealiseerd: een compacte coup√© met een grote achterklep en een langgerekt glazen dak. Het is de derde keer dat er een Skoda ‚Äėstudentenauto' werd gebouwd. Het ontwerp is met succes voorgelegd aan de top van het merk en wordt in mei aan het publiek gepresenteerd.
Info

Een team van 27 studenten (5 dames en 22 jongens) van de Skoda Vakopleiding heeft gedurende enkele maanden gewerkt aan de "Skoda Apprentice Car III". Daarbij werden ze bijgestaan door instructeurs van het hoofdkantoor van Skoda. Bovendien wordt het project ondersteund door de afdelingen technische ontwikkeling, design en productie. De nog naamloze auto is enthousiast ontvangen door de top van Skoda en wordt in mei aan het publiek gepresenteerd.

Skoda

Het "studentenauto-project" stelt leerlingen van de Skoda Vakschool in staat om alle aspecten die te maken hebben met het ontwerpen van een auto onder de knie te krijgen. De passie en het enthousiasme en vakmanschap van de studenten hebben geleid tot een compacte coupé met twee grote deuren. Het studiemodel is uitgevoerd in rood en zwart. Het langgerekte glazen dak verleent het ontwerp visueel extra lengte. Deze studentenauto is de derde in zijn soort. Skoda startte de traditie in 2014 met de ultracompacte CitiJet cabrio op basis van de Citigo en in 2015 volgde de FUNStar pick-up met technologie van de Fabia.

De Vakopleiding van Skoda is al in 1927 opgericht. Het biedt drie- of vierjarige technische opleidingen. Op dit moment worden er 900 studenten opgeleid, 14,3% daarvan is vrouw. Zo'n 100 medewerkers van Skoda volgen op de eigen vakopleiding een postgraduate-programma.

Skoda
IkWilVanMijnAutoAf
Skoda KAROQ aangepast voor 2022Skoda KAROQ aangepast voor 2022
30 november 2021
Skoda kondigt vernieuwde Karoq aanSkoda kondigt vernieuwde Karoq aan
15 november 2021
Skoda ENYAQ iV wint Gouden StuurwielSkoda ENYAQ iV wint Gouden Stuurwiel
11 november 2021
Nieuwe Skoda Fabia 2022 nu bij de dealerNieuwe Skoda Fabia 2022 nu bij de dealer
10 november 2021